Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Energieke wereldstad en ongerept natuurschoon

Kaapstad

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Kaapstad in 't kort
Wat te doen?
Praktische info
Fly-Drive
Evenementen kalender kaapstad

Je ticket naar Kaapstad als een local

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Wat te doen in Kaapstad

Weinig landen die zo tot de verbeelding spreken als Zuid-Afrika en weinig steden zoals Kaapstad. De stad is energieke wereldstad en ongerept natuurschoon in één. Openluchtstudio en creatieve capitool tegelijk.

We mogen ook wel zeggen dat Kaapstad het nieuwe Bali is: de relaxte levensstijl is ook hier aan de orde van de dag, net als het grote aanbod gezonde vega(n) restaurants. Aan Michelinsterren doen ze er niet, maar Kaapstad is wel de stad waar je het grootste aantal van de beste restaurants ter wereld kunt vinden, van topzaken die onderdeel zijn van de beroemde wijnlanden tot verrassende afhaaladressen in de binnenstad. Aan de andere, sportieve kant is er geen (water)sport die je er niet kunt beoefenen. Kortom: wil je 'voor ieder wat wils', dan is Kaapstad het antwoord.

Bekijk op deze pagina de insider tips van Barts Boekje voor Kaapstad. Of bekijk meer informatie:

Bezienswaardigheden in Kaapstad
Evenementen in Kaapstad
Praktische info voor Kaapstad
Last-minute vliegtickets Kaapstad

Wat is Barts Boekje?

Barts Boekje is een digitaal 'boekwerk' met (shop)tips en adressen, van golden oldies tot kakelvers nieuws, onderverdeeld in categorieën zoals hotels, food en beauty.

Hemelhuijs

Een long time favorite in Kaapstad, en dat is het van velen: restaurant Hemelhuijs is een jarenlang doch eigentijds begrip in de stad, een beetje zoals Clarke’s verderop in de straat maar dan anders. Chiquer. Naar Hemelhuijs ga je voor het perfecte ontbijt en dito brunch. De hele dag door. Zo'n uitgebreid etentje met vrienden (het restaurant is ook ideaal voor grote groepen) dat uren mag duren en moeiteloos overgaat in de avond. Of in elk geval de middag (let op, Hemelhuijs is tot vier uur open).

Zoals bij alle goede zaken het geval is, wisselt ook bij het Hemelhuijs het menu regelmatig. Behalve de aardappelrösti met gepocheerd ei en hollandaisesaus: die gaat nooit van de kaart om al de goede redenen. Je plakt 'm zo op je heupen, maar hij is verrukkelijk! De rest van het menu komt van de zee of van het land, zo leest ook de kaart, al is het thema van het restaurant een botanische: bijzondere bloemen, planten, groenten en kruiden zitten door elk gerecht verweven. Krikkadellen in koolblad bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Het lokaal zelf is ook een cadeau: de mat nachtblauw geschilderde muren staan vanaf borsthoogte vol met potten, bordjes, afbeeldingen van planten, vazen en zakken thee. Kijk vooral ook even omhoog: zelfs het plafond is een botanische kleurenpracht!

hemelhuijs.co.za

First Thursdays

Iedere eerste donderdag van de maand kun je in het centrum van Kaapstad een groot aantal kunstgaleries en musea bezoeken. Gratis en voor niks. Samen met een groot aantal gelijkgestemden: jong en oud die (hoewel voornamelijk jong) door de stad struinen met een drankje in de hand.

Het concept – overgevlogen uit Londen – is ontstaan om kunst toegankelijker te maken voor een groot publiek. Alle ruimtes zijn openbaar van vijf tot ongeveer negen uur 's avonds en er zijn een aantal routes die veel mensen wekelijks lopen. Want waarom niet. Een aantal restaurants op die routes, zoals La Parada en Thali, springen hierop in door hun menu’s aan te passen en leuke kortingen aan te bieden.

Een paar van de leukste deelnemende galeries zijn The Cape Gallery (60 Church Street), Gallery MOMO (170 Buitengracht Street), 99 Loop Gallery (99 Loop Street) en Eclectica Print Gallery (69 Burg Street). Een plattegrond met alle locaties en de do’s en don'ts kun je vinden op de website van de organisatie. Duik aan het eind van de avond Bree Street in.

first-thursdays.co.za

Oranjezicht City Farm

Ga je voor het eerst naar Kaapstad, en vraag je wat rond, dat krijg je vast en zeker te horen dat je op zaterdag naar de Old Biscuit Mill 'moet'. Die dag is daar een bio- en vintagemarkt en ja, een paar jaar geleden was het ook een leuke, frisse zaterdagbestemming. Maarrrrr… Zoals dat wel vaker gebeurt bij populaire activiteiten is de zaterdagmarkt van de Old Biscuit Mill – in onze optiek – slachtoffer geworden van zijn eigen succes. Commercieel en geen Zuid-Afrikaan meer te bekennen. Veel (veel!) leuker, authentieker en bovenal lekkerder is de Oranjezicht City Farm aan de rand van de wijk Waterfront (V&A Waterfront).

Lees meer

Bezienswaardigheden in Kaapstad

Kaapstad is een grote stad waar ontzettend veel te doen is. Wij zetten daarom ook alvast wat tips en bezienswaardigheden voor jou op een rij.

Geniet van het uitzicht vanaf de Tafelberg

Een bezoek aan de Tafelberg mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie in Kaapstad. Vanaf deze berg heb je op een heldere dag een geweldig uitzicht over de stad en de Atlantische Oceaan. Je gaat naar boven met een kabelbaan, zodat je alvast van het prachtige uitzicht kunt genieten.

Kom tot rust in de Botanische tuin

In Kaapstad ligt de botanische tuin Kirstenbosch. Deze wordt als één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld gezien. Je kunt hier talrijke planten- en bloemensoorten bekijken. De tuin staat vooral bekend om de amandelhaag van Jan van Riebeeck. Deze haag werd vroeger aangelegd als omheining van de eerste Nederlandse vestiging.

Breng een bezoek aan Robbeneiland

Als je in Kaapstad bent, mag een bezoek aan Robbeneiland niet ontbreken. Op dit eiland heeft oud-president Nelson Mandela 18 jaar gevangen gezeten. Daarnaast biedt het eiland een indrukwekkende inkijk in de geschiedenis van Zuid-Afrika.
Tip!: Als je zeker wilt zijn van een plekje op de boot naar Robbeneiland, is het verstandig je tickets ruim van te voren online te reserveren. Zeker wanneer je in het hoogseizoen vertrekt.

Maak een wandeling door de kleurijke Bo-Kaap wijk

Bo-Kaap is in feiten gewoon een volksbuurt, maar toch is deze wijk heel bijzonder. Nergens vind je namelijk zo’n kleurrijke wijk als hier. Je vindt hier allerlei verschillende soorten, schattige huisjes naast elkaar in alle kleuren van de regenboog.

Proef wijn in de Kaapse Wijnlanden van Stellenbosch

De wijnen uit de omgeving van Kaapstad zijn wereldberoemd. Een wijnproeverij in deze omgeving is daarom ook een absolute aanrader. Bezoek de wijnboerderijen van Stellenbosch en geniet van de heerlijke wijnen en prachtige uitzichten in dit groene, bergachtige landschap.

Maak een indrukwekkende roadtrip naar Cape Point

Huur een auto en rij naar Cape Point. Tijdens je route vind je prachtige stranden zoals Platboom Beach, Buffels Bay en Diaz Beach. Neem zeker ook een tussenstop in Boulders Beachook, want op dit strand kun je grote koloniën zwartvoetpinguins bewonderen.

Ga op safari

Op ongeveer 2 uur rijden van Kaapstad ligt het Aquila Safaripark. Je kunt hier een minisafari maken en de The Big Five spotten in een prachtige omgeving van bergen, rivieren en rotsvaleien.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl