Chiang Mai: tempels, rijstvelden en cultuur

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Chiang Mai

Het prachtige Chiang Mai ligt in het noorden van Thailand, voor de mooiste tempels is dit the place to be. De stad wordt ook wel de Roos van het Noorden genoemd, de omgeving is namelijk fantastisch groen en de cultuur uniek. Dit maakt het ook een fantastische bestemming om eens de fiets te pakken. De afstanden tussen de mooiste bezienswaardigheden zijn kort, dus je kunt rustig door de stad fietsen en toch een hoop zien!

Lijkt het je wel wat om het prachtige Chiang Mai te ontdekken? De mooiste bezienswaardigheden hebben we hieronder voor je neergezet.

Op avontuur in Chiang Mai

Pak de fiets!

Chiang Mai (en de omgeving) hebben veel verborgen schatten en plekjes waar je zonder fiets nooit zou komen. Ontdek afgelegen tempels, de groene rijstvelden en natuurlijk de stad zelf. Het beste is om te verdwalen, zo ontdek je de mooiste dingen!

Wat Phra Sing

De Wat Phra Sing tempel is een belangrijke in Chiang Mai, de festiviteiten van het Songkran festival vinden hier namelijk plaats. De tempel is al oud, hij is namelijk gebouwd in 1345 en je vindt hier prachtige, oude muurschilderingen in de Noord-Thaise stijl.

Wiang Kum Kam

Net iets buiten Chiang Mai kan je een prachtig gebied bezoeken waar opgravingen geweest zijn. Archeologen hebben de resten gevonden van een eeuwenoude stad, waaronder 20 tempels en andere oude gebouwen. Je krijgt een glimp van het verleden van Thailand!

Wat Chiang Man

In de oude, ommuurde stad staat Chiang Mai's oudste tempel, er wordt gezegd dat deze uit het jaar 1296 komt! De afbeeldingen van de Boeddha's zijn prachtig, net zoals de kapel en de chedi, het belangrijkste deel van de tempel, wordt ondersteund door beelden van olifanten.

Wat Phrathat Doi Suthep

De belangrijkste tempel van Chiang Mai mag natuurlijk niet ontbreken! De Wat Phrathat Doi Suthep staat op zo'n 1000 meter boven zeeniveau, je moet dan ook 290 treden klimmen voordat je de tempel bereikt. Maar, het uitzicht vanaf de tempel over de omgeving is echt fantastisch!

In Chiang Mai liggen de bezienswaardigheden lekker dichtbij elkaar. Met een fiets bezoek je ze allemaal in een korte tijd, én je ziet meteen een hoop van deze gezellige stad!

Festivals in Chiang Mai

Bo Sang Umbrella festival

Tijdens dit kleurrijke festival staan papieren producten in de spotlight, met name de papieren paraplu's die je veel ziet in Thailand. Ook is er een grote parade waarmee men laat zien hoe het dagelijkse leven er uitziet.

Bloemen festival

Op de eerste vrijdag van februari begint dit 3-daagse festival, de meeste topische bloemen staan dan namelijk net weer in bloei. Veel muziek en dansen is wat er tijdens dit festival gebeurt, maar ook de parade is geweldig!

Yi Peng Festival

Tijdens het Yi Peng Festival worden duizenden lantaarns opgelaten om de goden te eren. Dit ziet er altijd zo sprookjesachtig uit! Verder wordt er ook vuurwerk afgestoken en zijn er schoonheidswedstrijden.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice