Je ticket naar cultuur in een modern jasje

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

De must sees van indrukwekkend Singapore

"Where passion is made possible!"

Singapore is maar een klein stipje op de kaart en toch verveel je je hier geen moment! In deze metropool is van alles te beleven: van het Marina Bay Sands hotel, de magische Gardens by the Bay, enorme winkelcentra en een bruisend nachtleven. In één woord: geweldig! Er is natuurlijk nog veel meer te zien en te doen in Singapore, dus we hebben alle hoogtepunten van deze stad op deze pagina voor je op een rij gezet.

Wat zijn de mooiste plekjes in Singapore?

Dingen die je écht moet zien in Singapore

Marina Bay Sands: Sands Skypark Observation Deck

Helaas kun je de infinitypool van dit prachtige hotel niet bezoeken als je niet in het hotel overnacht, MAAR, je kunt wel naar het uitzichtpunt: Sands Skypark Observation Deck! Dit is zonder twijfel het mooiste uitzichtpunt van Singapore, je kunt ontzettend veel zien. Entree is ongeveer €15 en je kunt zo lang boven blijven als je wilt.

Merlion Park

Vanaf het Merlion Park heb je een prachtig uitzicht op de Marina Bay Sands, maar je vindt hier ook het mooiste icoon van Singapore: de Merlion! Dit mythische wezen is voor de helft een leeuw, en voor de andere helft een vis. Er zit hier ook nog wat geschiedenis achter verstopt: de vis staat symbool voor de vissersdorpjes van vroeger en de leeuw staat voor Singapura, wat 'leeuw' betekent in Sanskrit.

Singapore Flyer

Nog zo'n mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de Singapore Flyer. Het grote reuzenrad kijkt uit over de Marina Bay, wat betekent dat je de Marina Bay Sands en Gardens by the Bay van bovenaf kunt bewonderen! Maar, draai je ook zeker om, want het uitzicht op de stad zelf is ook erg indrukwekkend. Een kaartje voor deze attractie kost ongeveer €20 (33 Singapore Dollar).

Architectuur die je omver blaast in Singapore

Esplanade: Theatres by the Bay

Dit grote gebouw wordt ook wel de durian genoemd, de aluminium buitenkant lijkt namelijk enorm op dit... 'unieke' fruit. Binnen vindt je een aantal concerthallen, een bibliotheek en winkels. Kortom, je kunt je hier makkelijk een volle dag vermaken! Met een beetje geluk kun je ook een evenement bijwonen, er zijn namelijk erg veel gratis shows te bewonderen.

Helix Bridge

De langste brug in Singapore, is de Helix Brug. Het is een voetgangersburg, welke je van het Marina Centre naar de Bayfront Area brengt. De helix is afgeleid uit de vorm van ons DNA en de brug staat dan ook voor leven, continuïteit, vernieuwing en groei. Als je goed kijkt, vind je op de brug de letters C, G, A en T, de 4 basis elementen van ons DNA!

Gardens by the Bay

Een van de eerste dingen waar je aan denkt bij Singapore is natuurlijk de grote, botanische tuin: Gardens by the Bay! Er doorheen lopen is al fantastisch, maar bekijk ook zeker het Cloud Forest! Je kunt hier de hoogste, indoor waterval bewonderen en over een verhoogd pad lopen, genietend van al het mooie groen. Magisch...

Musea voor de liefhebbers in Singapore

National Gallery

Zoals het elke grote stad betaamt, heeft Singapore ook een prachtige, National Gallery. Het is gehuisvest in een historisch gebouw, waar voorheen het stadhuis en de rechtbank in gevestigd waren. Het is elke dag van de week open en je kunt er nu dus geweldige kunst van talloze kunstenaars bewonderen. Een dagticket voor het museum kost je ongeveer €13 (20 Singapore Dollar).

The Arts House

Ook the Arts House is in een prachtig, oud gebouw gevestigd, namelijk in het oude parlementsgebouw. Je kunt hier van alles doen en zien, zo worden er namelijk voorstellingen gegeven, is er ruimte voor tentoonstellingen van kunst en is er een kleine bioscoopzaal waar films vertoond worden. Bekijk het programma om te kijken of er iets voor je bij zit!

De leukste wijken in Singapore

Little India

Als je ooit in India bent geweest, weet je wat je moet verwachten. Indien India voor jou onbegaan terrein is, dan staat je iets moois te wachten. Overal zie je felle kleuren (bezoek een hindoe temple!), ruik je de lekkerste etensgeuren en zie je vrouwen in de mooiste sari's lopen. Little India is geweldig!

Chinatown

Zoals gezegd zijn ook de Chinezen erg aanwezig in Singapore, en het is een geweldige mix van traditioneel en modern. Bezoek zeker de *Buddha Tooth Relic Temple, het interieur is gemaakt in de vorm van een mandala, ongelooflijk mooi! En, natuurlijk, geniet wederom van het lekkerste Aziatische eten... Ze stellen je hier zeker niet teleur.

Kampong Glam

En last but not least, de Maleisische wijk Kampong Glam. Dit is de oudste wijk van Singapore en je ziet hier nog veel van de geschiedenis terug: in Istana (wat paleis betekent) zit tegenwoordig het Malay Heritage Centre, waar je van alles over de Maleisische geschiedenis en cultuur leert. Maar, je kunt hier ook heerlijk winkelen en eten. Een supergezellige wijk.

Hoe reis je naar Singapore?

Singapore Airlines vliegt dagelijks non-stop van Amsterdam naar Singapore met de Airbus 350. De directe vlucht duurt 12,5 tot 13,5 uur. Je kunt natuurlijk in Singapore blijven, maar vanuit Singapore kun je met Singapore Airlines ook verder vliegen naar veel bestemmingen in onder andere Australië, Indonesië en de Filipijnen. Wist je trouwens dat Singapore Airlines verkozen is tot Beste Airline in 2019 door Skytrax?

Blijf je voor een lange overstap in Singapore. Bekijk dan onze tips voor 3 dagen in Singapore.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice