Je ticket naar een culturele hoofdstad

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Valletta

De hoofdstad van Malta is Valletta. Deze mooie hoofdstad zit vol met historie. Bezoek de prachtige stadspoort, het gouden fort en het mooie parlementsgebouw. Met uitzicht op de zee voelt een stedentrip naar Valletta ook meteen als een strandvakantie. Valletta is niet zo groot, dus alles is mooi op loopafstand. Breng de zomer door op Malta met een reis naar deze hoofdstad die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Kun je reizen naar Valletta? Bekijk het actuele reisadvies.

Beste reistijd Valletta

Het klimaat in Valletta is warmer dan dat in Nederland. Bekijk de temperatuur en gemiddelde regenval in onderstaande grafiek.

In de zomer is het ongeveer 25-35 graden op Malta. Een warme zomer dusm met als warmste maand augustus. In de periode juni, juli en augustus valt er nagenoeg geen regen. In de winter kan er af en toe regen vallen in de maanden oktober t/m januari. Vanaf februari heb je minder kans op regen. In de zomer kan het erg warm zijn,

Festivals en evenementen in Valletta, Malta

Wanneer de beste reistijd is naar Valletta hangt ook af van de evenementen en festivals die je wilt bezoeken. In deze tabel worden een paar grote, jaarlijkse festivals in Valletta en de rest van Malta uitgelicht.

Praktische informatie Valletta

Wat is handig om te weten voordat je naar Valletta reist? Bekijk meer praktische informatie:

  • Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: In Malta wordt gewoon met de euro betaald.
  • Taal: De officiële talen van Malta zijn Maltees en Engels.
  • Wereldstekker nodig: Op Malta wordt gebruik gemaakt van stopcontact type G. Voor Nederlandse stekker (type C of F) heb je hiervoor een reisstekker nodig!
  • Water drinken uit de kraan: Dit is veilig, maar kan in sommige gevallen maagklachten veroorzaken doordat het licht gechloreerd is.
  • Visum nodig: Malta is deel van de EU, daarom heb je met een Nederlands paspoort geen visum nodig.
  • Vaccinaties nodig: Voor een reis naar Malta of een stedentrip naar Valletta heb je geen vaccinaties nodig. Ook komt er geen malaria voor op de eilanden van Malta.

Vliegen naar Valletta

Valletta is de hoofdstad van Malta en heeft daardoor goede verbindingen per vliegtuig. De international luchthaven heet Malta International Airport en ligt ongeveer 8 kilometer van het centrum van Valletta. Air Malta en KLM vliegen meerdere keren per dag vanaf Amsterdam naar Malta Airport. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Malta Airport. De vlucht duurt ongeveer 3 uur.

Met welke andere airlines kun je vliegen? Wanneer kun je het beste boeken? En wat is de actuele ticketprijs voor een vlucht naar Malta? Scroll verder voor het antwoord op deze vragen.

Wanneer boeken naar Valletta?

Het is soms lastig om het beste vliegticket te vinden. Daarom hebben wij, op basis van gemaakte boekingen in 2018, de gemiddelde goedkoopste maanden om een reis naar Valletta te boeken, op een rijtje gezet. In de grafiek is te zien dat het najaar gemiddeld de goedkoopste periode is om vliegtickets naar Valletta te boeken vanaf zowel Eindhoven als Amsterdam. Ook in juli en augustus kun je profiteren van gemiddeld goedkope tarieven. Vliegtickets naar Valletta worden gemiddeld 60 tot 80 dagen voor vertrek geboekt. Als je dus in november boekt, kun je het beste in januari of februari vertrekken. Precies op tijd voor carnaval op Malta!

Vanaf Eindhoven

Vanaf Amsterdam

De gemiddelde prijs om te vliegen vanaf Amsterdam ligt iets hoger dan voor vluchten vanaf Eindhoven.

Hoe lees je de grafiek?
De gestippelde witte lijn is het gemiddelde tarief voor de route over het hele jaar. De blauwe balkjes staan voor de gemiddelde ticketprijs in die maand.
*De bovenstaande grafiek is gebaseerd op gemaakte boekingen in 2018 met vertrek uit Nederland. Natuurlijk bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Maar met meerdere miljoenen zoekopdrachten per jaar op onze website, geeft het wel een goed beeld!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice