Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Brazilië

Rio de Janeiro

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Rio de Janeiro in 't kort
Amsterdam-Rio de Janeiro

Je ticket naar 's werelds bekendste boulevard

Rio de Janeiro

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Rio de Janeiro

In januari 1502 voer de Portugese ontdekkingsreiziger Gaspar de Lemos mooie en natuurlijk gevormde Guanabarabaai binnen. Hij zag de baai aan voor de monding van een rivier en bedacht de naam Rio de Janeiro, oftewel Januaririvier. Met vliegtickets Rio de Janeiro kom je terecht in de tweede stad van Brazilië. Naast een belangrijk industrieel centrum is Rio een plaats die de Braziliaanse cultuur sterk heeft beïnvloed. Vooral voor de ontwikkeling van de samba en de muziekstijl bossa nova is de stad erg belangrijk geweest. Maar ook de stranden van Copacabana zijn wereldberoemd en het verhaal van The Girl from Ipanema is al jaren een echte jazzklassieker. In de tijd dat Brazilië nog een kolonie van moederland Portugal was, heeft het Portugese hof hier zelfs een aantal jaren gezeteld.

Het huidige Rio de Janeiro is een wereldstad en een van de meest bezochte steden op het zuidelijk halfrond. Na de onafhankelijkheid was het ook enige tijd de hoofdstad van Brazilië. Je kent Rio waarschijnlijk wel van het uitbundige carnaval. Dit is zonder twijfel het belangrijkste jaarlijkse evenement, maar je kunt ook van andere festivals genieten. Denk maar aan het Umbanda Festival of de Vreugdevuurfestivals. Als je in Rio bent, moet je zeker het Christusbeeld bezoeken. Deze staat boven op de berg Corcovado en kijkt uit over de gehele baai. De Sugarloaf Mountain is een andere aanrader. Rio de Janeiro is een stad die verrast. Hierdoor staat de reis nog jarenlang in je geheugen gegrift. Krijg je al zin om te gaan? Op CheapTickets.nl kun je jouw vliegtickets Rio de Janeiro met veel voordeel boeken.

Praktische info

 • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur is het hele jaar door ongeveer 28˚C.
 • Tijdsverschil: het is er 4 uur vroeger dan in Nederland.
 • Munteenheid: de Real (BRR).
 • Taal: de officiële taal is Braziliaans Portugees, in de toeristische streken wordt ook Engels gesproken.
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

To do's in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro heeft een groot aantal bezienswaardigheden. Je kunt uiteraard genieten van het strandleven of het beroemde Christusbeeld bezoeken. Maar in het land van het grootste regenwoud op aarde is het ook de levende natuur die je gezien moet hebben. En vergeet zeker de grootste passie van de Brazilianen niet: voetbal.

 • Het beroemde Cristo Redentor
  Dit is misschien wel hét symbool van Rio de Janeiro. Op de berg Corcovado staat het wereldberoemde Christusbeeld dat over de hele stad lijkt uit te kijken. Cristo Redentor of Christus de Verlosser is tussen 1922 en 1931 gebouwd naar ontwerp van beeldhouwer Paul Landowski. Je kunt met een speciaal treintje de berg op en genieten van het indrukwekkende uitzicht. Het indrukwekkende beeld heeft een hoogte van 30 meter en wordt jaarlijks door miljoenen belangstellenden bezocht.

 • De stranden Ipanema en Copacabana
  Kijken en bekeken worden, dat doe je op een van de twee beroemde stranden van Rio de Janeiro. De lange zandstranden en de azuurblauwe zee met zijn hoge golven trekken veel toeristen en watersporters. Maar ook strandsporten als beachvolley en uiteraard voetbal zijn bijzonder populair. Wordt de zon je te veel, zoek dan verkoeling bij een van de terrasjes en restaurants. De vele straatmuzikanten houden de sfeer er ondertussen goed in.

 • Braziliaans voetbal in stadion Maracanã
  Voetbal is voor de Braziliaan geen gewone sport, het is een ware religie. Het land dat het beroemde sambavoetbal van Pelé en Garrincha heeft uitgevonden, telt een aantal grote stadions. Estádio do Maracanã in Rio de Janeiro is misschien wel de beroemdste. Dit is namelijk het stadion waar tijdens het laatste WK de finale werd gespeeld. Wil jij een thuiswedstrijd in Maracanã bijwonen? Trek dan de clubkleuren van Fulminense aan en laat je helemaal gaan!

 • Breng een bezoek aan Tijuco Forest
  Vlak naast de chique wijk Barra da Tijuca is een oude koffieplantage helemaal omgebouwd tot een stuk tropisch regenwoud. Het ligt midden in de stad, maar inmiddels is Tijuco Forest een beschermd gebied dat door de natuur geclaimd is. Je ziet er prachtige watervallen, rotsformaties en vele duizenden dieren die hier hun oase hebben. Je kunt hier gerust een hele dag voor uittrekken en dan nog heb je niet alles gezien.

 • Neem de kabelbaan naar Sugerloaf Mountain
  Naast Cristo Redentor is het de hoge granieten rots van Sugerloaf Mountain die het uitzicht van Rio de Janeiro bepaalt. Je kunt ervoor kiezen om te berg te beklimmen, maar enige ervaring als bergbeklimmer is dan wel aan te raden. Gelukkig is er een goed alternatief: de kabelbaan. Als je eenmaal boven op Sugerloaf Mountain geweest bent, ga je het schitterende uitzicht nooit meer vergeten.

Topevenementen in Rio De Janeiro

Als je aan Rio de Janeiro en festivals en evenementen denkt, zie je ongetwijfeld als eerste de beelden van het indrukwekkende en levendige Carnaval do Rio. Maar deze stad heeft meer te bieden. Kijk maar!

 • Leef je uit tijdens carnaval
  De kleurrijke parades en duizenden mensen in de mooiste kostuums die uitzinnig van vreugde de samba dansen, dat is wel een bekend beeld van het wereldberoemde carnaval. Alleen de optocht is al een goede reden om je vliegtickets Rio de Janeiro te bestellen. Het hele jaar door werken de verschillende sambascholen aan hun praalwagens die dan in het Sambadrome mogen schitteren. Dit moet je absoluut een keer meemaken.

 • Vier het Umbanda Festival
  Umbanda is een typisch Braziliaanse mengvorm van Afrikaanse religieuze tradities en het Rooms-katholicisme. Op oudjaarsavond vereren ze Iemanjá, de godin van de zee. Je zult overal kleine vlotten zien met offergaven, verlichting en bloemen die als dank het ruime sop kiezen. Deze ceremonie gaat gepaard met zang en dans en als buitenstaander ben je meer dan welkom.

 • Het Festival do Rio
  Filmliefhebbers kennen vast het Festival do Rio wel. In de eerste weken van oktober kun je genieten van honderden grote en kleine films tijdens het internationale filmfestival van Rio de Janeiro. Verder zijn er lezingen en allerlei feesten die in het teken staan van de filmwereld.

 • Vier de Vreugdevuurfestivals met de plaatselijke bevolking
  In juni eren de bewoners van Rio de Janeiro een aantal katholieke heiligen met grote vreugdevuren. Maar daar blijft het niet bij. Zoals altijd in Brazilië mag je zang, dans en veel gezellige kraampjes verwachten. Proef ook de lokale gerechten en drankjes. Dit is meteen de perfecte gelegenheid om samen met de plaatselijke bevolking te genieten van het leven.

Rio de Janeiro moet je gewoon een keer ervaren hebben. Check de beste deals voor vliegtickets en ga op reis!

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Rio de Janeiro leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Rio de Janeiro

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Naar Rio de Janeiro vanaf

Amsterdam

Brussel

Düsseldorf

Bekijk alle

Dit is het laagste tarief gevonden in de laatste 24 uur door bezoekers van CheapTickets.nl en is excl. € 29,90 boekingskosten. Meer info

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl