“Rio de Janeiro: Copacabana, Christus en carnaval”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Rio de Janeiro

Rio de Janeiro staat vooral bekend om het kleurrijke en feestelijke carnaval. Het is een sprankelende stad waar iedereen zich kan vermaken. De zon schijnt het hele jaar door en er zijn veel bezienswaardigheden. Maar wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Rio de Janeiro zijn zeker een bezoekje waard:

De Cristo Redentor
Wanneer de meeste mensen aan Rio de Janeiro denken, komt de Cristo Redentor vaak als eerste naar boven. Niet zo gek als je bedenkt dat het beeld elk jaar door miljoenen mensen wordt bezocht. Het beeld is maar liefst 38 meter hoog en staat op de top van de Corcovado berg. De toren is ontworpen door de beeldhouwer Paul Landowski. Ook een bezoekje brengen aan het beeld? Je kunt deze gemakkelijk bereiken met een treintje dat je naar boven brengt.

Copacobana Beach
Een bezoek aan dit strand mag tijdens je verblijf in Rio niet ontbreken. Het leuke aan dit strand is (naast dat het prachtig wit is) dat er enorm veel te zien en te doen is. Zo kun je er allerlei watersportactiviteiten doen, een potje voetballen en coctails drinken.

Ipanema Beach
Op Ipanema Beach is net als Copacobana Beach genoeg te doen. Het is vooral leuk om op zondag naar dit strand te gaan. Dan is het er namelijk autovrij en komen er allerlei mensen hun skate- en rolschaats skills laten zien.

De Nationale Bibliotheek
Liefhebber van boeken? Dan is de Nationale Bibliotheek zeker het bezoeken waard. Er liggen in de bibliotheek meer dan 9 miljoen items! Ook wordt deze bibliotheek gezien als één van de grootste en mooiste ter wereld.

Estádio do Maracanā
Voetbal is de belangrijkste sport in Brazilië. De meest belangrijke wedstrijden worden in dit stadion gespeeld.

Het evenement van het jaar: Carnaval!
Elk jaar zijn er maanden aan voorbereidingen voor dit vier dagen durende spektakel. En dan heb je ook wat! Het carnaval in Rio de Janeiro wordt gezien als de mooiste en grootste van de hele wereld. Wil je dit ook meemaken? Zorg dan dat je het gebied Sambadrome Marquês de Sapucia bent, want de parade komt hier elk jaar voorbij.

Praktische info

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur is het hele jaar door ongeveer 28˚C.
  • Tijdsverschil: het is er 4 uur vroeger dan in Nederland.
  • Munteenheid: de Real (BRR).
  • Taal: de officiële taal is Braziliaans Portugees, in de toeristische streken wordt ook Engels gesproken.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam naar Rio de Janeiro. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Rio de Janeiro leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Rio de Janeiro

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Rio de Janeiro

Zoek je goedkope vliegtickets naar Rio de Janeiro in Brazilië? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Rio de Janeiro.