Kerstshoppen in Praag

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Jouw kerstweekend naar Praag begint hier

Praag heeft normaal al een beetje een sprookjesachtige feel, maar tijdens de kerst is dit gevoel écht aanwezig! De stad wordt gehuld in mooie verlichting en versieringen en het Old Town Square wordt omgetoverd tot een prachtig kerstdorp. Van 26 november 2016 tot en met 1 januari 2017 kan je van deze en andere kerstmarkten genieten

Wat mag je absoluut niet missen als je met kerst in Praag bent? Wij nemen je een weekend mee langs de leukste kerstmarkten, winkelstraten en activiteiten in de stad. Snuif dat heerlijke kerstgevoel op!

Dag 1 - Overdag
Je bent aangekomen in Praag, je koffers zijn afgegeven bij het hotel (je bent misschien zelfs al ingecheckt) en het is aanzienlijk kouder dan in Nederland. Even opwarmen met een lekker Tsjechisch ontbijtje en een kop koffie kan geen kwaad. En we hebben natuurlijk brandstof voor deze dag nodig. Zoek Café Savoy (Locatie: Vítězná 124/5) op, hier kan je heerlijke ontbijtjes scoren, denk aan wentelteefjes en croissants maar ook aan eieren, heel veel eieren.

Dag 1 - Avond
Van al dat shoppen krijg je honger, dus zoek een fijn restaurantje op om even lekker bij te komen. Voor een lekker stukje vlees is George Prime Steak (Locatie: Platnerska 19) een hele goede keuze. Neem lekker de tijd, je hebt hard gewerkt vandaag. Mocht je nog energie hebben na het heerlijke avondeten kan je een mooie wandeling langs de Moldau maken naar de Karelsbrug, deze is 's nachts heel erg mooi verlicht. En een stuk minder druk!

The next day...

De tweede dag in Praag is aangebroken, tijd voor wederom een lekker ontbijtje. Pastacaffé (Locatie: Vězeňská 11 / Vodičkova 8) zijn Italiaanse restaurantjes in het centrum van Praag waar je lekker, enigzins uitgebreid, kunt ontbijten. Neem bijvoorbeeld het Lamborghini Breakfast, met onder andere Italiaanse pastrami en mascarpone. Dit restaurant is een stukje Italië in Praag.

Dag 2 - Overdag
Na dit heerlijke ontbijt is het tijd om de kou weer in te gaan, richting de mooiste kerstmarkt van de stad! Op het Oude Stadsplein, waar je ook de Astronomische Klok vindt, staat 'ie dan. Het hele plein staat vol met verlichte hutjes, een prachtige kerstboom en overal lopen locals en toeristen, op zoek naar leuke kerstcadeautjes.

Dag 2 - Avond
Na deze kerstlunch gaan we door naar de volgende kerstmarkt, namelijk die op het Wenceslasplein. Het is maar 5 minuutjes lopen maar dan sta je weer op een compleet andere kerstmarkt. Over de hele boulevard staan veel kraampjes waar je wederom lekkernijen en leuke kerstversieringen en -cadeaus kunt kopen.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice