Kerstshoppen in Rome

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Jouw kerstweekend naar Rome begint hier

Kerstverlichting tussen de oude stenen van de tempels in Rome. Markten op de keitjes van de gezellige pleinen. Christmas in Rome is uniek! Ontdek het zelf tijdens het kerstshoppen in deze wereldstad. De kerst in Rome begint officieel op 8 december, de dag van de Immacolata, maar je kan in december en begin januari ook terecht voor kerstmarkten en gezelligheid. Vooral in de avond leeft de stad helemaal op. Dan kijk je in de leuke straatjes en op de levendige pleinen je ogen uit.

Wat mag je absoluut niet missen als je met kerst in Rome bent? Wij nemen je een weekend mee langs de leukste kerstmarkten, winkelstraten en activiteiten in de stad. Buon Natale!

Dag 1 - Overdag
De temperatuur in Rome in de winter komt over het algemeen niet onder de 5 graden Celsius. Maar soms valt er wel sneeuw in de stad! Hoewel het maar zelden voorkomt, is het wel een unieke ervaring. Maar ook zonder sneeuw kun je genieten van de kerstsfeer in Rome. Begin je dag in ieder geval met een lekkere panini bij Da Simo Pane e Vino. Een ontbijtje in dit gezellige familierestaurant voelt echt als een zondagsontbijtje thuis.

Dag 1 - Avond
Na je bezoek aan Vaticaanstad is het tijd om lekker te eten en op te warmen. Een echt kerstdiner eet je bij il San Lorenzo. Geniet van de lekkere visgerechten die typisch zijn voor de kerstperiode in Rome. Probeer bijvoorbeeld fritto misto alla romana, gegrilde groenten en vis met heerlijke kruiden. Nadat je bomvol zit met eten is het tijd om lekker door de stad te wandelen. Dat is de beste manier om de sfeer van Rome tijdens de kerst te beleven.

The next day...

Dag 2! Een stevig ontbijt eet je bij Est Artigiani del Gusto. Dit eetcafé is ’s ochtends al om half 7 open! Je kunt hier dus eten tijdens de zonsopgang. Het restaurant heeft een dakterras waarvandaan je de zonsopgang kunt bekijken, maar ook andere plekken in de stad, zoals de Piazza Venezia, zijn awesome voor een zonsopgang. Dat is pas een romantisch begin van jouw dag kerstshoppen in Rome!

Dag 2 - Overdag
De bekendste, oudste en grootste kerstmarkt in Rome is te vinden op het Piazza Navona. De combinatie van Romeinse fonteinen en mooi verlichte kerstkraampjes is tof. Er zijn ook andere markten in de stad, maar die op de Piazza Navona is by far de leukste. Snuffel tussen de kerstversieringen en eet een lekkere zoete Pangiallo (een Romeinse kerstcake).

Dag 2 - Avond
Na al dat winkelen ben je waarschijnlijk moe en koud geworden. Er is geen betere plek om weer energie te krijgen dan bij Hostaria al Gladiatore. Met uitzicht op de mooie lichten van het Colosseum kun je genieten van een divers menu. Of ga lekker onder de warmtelampen op het terras zitten. Zo kun je de kerstgezelligheid bij het Colosseum nog beter bekijken.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice