Kerstshoppen in Boedapest

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Jouw kerstweekend naar Boedapest begint hier

Budapest in de zomer is geweldig, grote zwembaden, mooie bezienswaardigheden en gezellige mensen. Aan het einde van het jaar, als de temperatuur daalt, valt er gelukkig ook genoeg te beleven in de Hongaarse hoofdstad. Er staan meerdere kerstmarkten verspreid door de stad en er worden de hele maand december activiteiten georganiseerd.

Wat mag je absoluut niet missen als je met kerst in Boedapest bent? Wij nemen je een weekend mee langs de leukste kerstmarkten, winkelstraten en activiteiten in de stad. Snuif dat heerlijke kerstgevoel op!

Dag 1 - Overdag

Boedapest is gelukkig geen enorme stad en het meeste is dus makkelijk te lopen. Mocht je toch met het openbaar vervoer willen, er rijden trams, bussen en metro's. De eerste stop die we maken is voor ontbijt! Vlakbij de St. Stefanusbasiliek zit Café Kör (Locatie: Sas utca 17), je kan hier heerlijk ontbijten. Je kan hier alleen contant betalen, dus zorg dat je cash op zak hebt!

Dag 1 - Avond

Een heerlijk restaurant om even lekker in bij te komen en wat te eten is Rubens (Locatie: Magyar utca 12-14). Het eten is hier echt van hoge kwaliteit, terwijl de prijs je dit helemaal niet doet denken. Neem de beefsteak Budapest style, geloof me, het lekkerste wat je ooit zult eten. En het kost je maar €10! Neem zéker de tijd in dit restaurant, geniet van je eten.

The next day...

Dag 2 in Boedapest! Vind de weg naar Kino (Locatie: Jászai Mari tér), een restaurantje waar je een heerlijk Hongaars ontbijtje kunt scoren. Denk aan roereieren met spek, uit, kaas, tomaat en paprika, (oké, op de spek na) lekker gezond! Het restaurant was vroeger een bioscoop, maar wordt nu alleen nog gebruikt als café en bar. Een leuk plekje om te eten!

Dag 2 - Overdag

Laat dit stevige ontbijt even zakken onder het genot van een kopje lekkere koffie en loop daarna richting het Vörösmartyplein. Hier staat met 100 kraampjes de grootste kerstmarkt van de stad. Op het plein vind je ook veel winkels waar je na de kerstmarkt nog even lekker kan shoppen!

Dag 2 - Avond

Er mag weer gegeten worden! Mazel Tov (Locatie: Akácfa utca 47) is een gezellig restaurant in het centrum van Boedapest. Het zit in de Joodse wijk en er wordt dus ook voornamelijk Israëlisch eten geserveerd, van soepen tot vleesplankjes en nog veel meer. En niet duur, de perfecte combi!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice