Jouw kerstweekend naar New York begint hier

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Kerstvakantie New York

The city that never sleeps, ook niet met kerst, juist niet! Grote, versierde kerstbomen, mooie winkeletalages, het Empire State Building verlicht met kerstkleuren, je kan totáál niet om kerst heen in deze wereldstad. Ervaar kerst in New York zelf als je gaat kertshoppen, je kunt hier letterlijk alles vinden. Shoppen met grote kortingen? Ga winkelen in de uitverkoop na kerst of met Black Friday (kortingen tot soms wel 70%!).

Wat mag je absolúút niet missen als je met kerst in New York bent? Ga een weekend met ons mee langs de leukste kerstmarkten, winkelstraten en andere winteractiviteiten. Happy Holidays!

Op deze pagina:

Welke dag vlieg ik het goedkoopst naar New York?

Wanneer New York boeken?

Uit het grafiekje kan afgelezen worden dat de goedkoopste vliegtickets gemiddeld te vinden zijn als je op de maandagen vertrekt in december. Wanneer je dan ook nog rond de 70 dagen voor vertrek jouw ticket boekt is de kans nog groter dat je op een relatief goedkoper ticket stuit.

Wanneer duurst om te vliegen?

De zaterdagen zijn gemiddeld de duurste dagen om te vliegen naar New York in december. Ook de vrijdag en zondag komen relatief duurder uit. Hieruit blijkt dus dat het beste is om doordeweeks naar New York te vliegen. Wil jij dus komende Kerst in New York zijn? Vlieg dan op de maandag en kom vlak voor de Kerstdagen aan in het feestelijke New York!

Dag 1 - Overdag
First things first, breakfast! Zonder brandstof kom je immers niet ver, en je loopt wat af in deze stad. Een leuk cafeetje om te ontbijten is Pershing Square (Locatie: 90 E 42nd St, recht tegenover Grand Central). Je kan hier terecht voor de lekkerste American Pancakes met aardbeien of blauwe bessen, echt verrukkelijk! Geen zin in pannenkoekjes? Er staan gelukkig nog veel meer typisch Amerikaanse ontbijtjes op de menukaart.

Dag 1 - Avond
Na zo'n dag shoppen kan je wel een stevig avondmaal gebruiken, toch? Dat is dan ook precies wat we gaan doen. Op 6th Avenue kan je geweldige steak eten bij STK Midtown (Locatie: 1114 6th Avenue). Je kan ook kiezen voor een buffet diner, dat is natuurlijk aan jezelf, het is allemaal even lekker en allemaal even goed. Laat je even heerlijk verwennen met goed eten en drinken, even bijkomen van deze drukke dag.

The next day...

Your second day in New York City! Start de dag met een gezond ontbijt, dat was gister namelijk wel anders. Haal een lekkere bagel of sandwich bij Fresh&Co (Locatie: meerdere vestigingen in Manhattan) met een lekkere kop koffie on-the-go. Eet zoals de New Yorkers, lopend naar je bestemming voor het echte New York City gevoel. Loop (of neem de metro) naar Times Square, zeker niet te missen als je in New York bent.

Dag 2 - Overdag
Je kijkt je ogen uit op Times Square, dit grote plein met de rode trappen en enorme, verlichte reclameborden wordt omringd door winkels, hier beginnen we onze shopdag vandaag. Je kan hier onder andere een bezoekje brengen aan de Disney Store, The Sunglass Hut en de Swatch Flagship Store. Times Square is eigenlijk een groot kruispunt, Broadway loopt namelijk schuin over het plein.

Dag 2 - Avond
Tijd om een hapje te eten, vlakbij Broadway zit Kat & Theo (Locatie: 5 W 21st St.), een geweldig restaurant met een industriële look. Als je gister de steak hebt genomen zou ik vandaag iets anders nemen, de gegrilde kip is echt verrukkelijk! Ook de desserts zijn heerlijk, neem iets typisch Amerikaans zoals smores, je hebt het verdiend na al dat lopen!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice