Voor velen is dit vaak een raadsel; welke naam moet ik nou precies invullen wanneer ik een ticket boek? En wat gebeurt er met spaties en leestekens in je naam? Bij sommige vliegtuigmaatschappijen kan je kosteloos een naam laten veranderen, terwijl dit bij anderen tegen betaling moet. Wij leggen dit graag voor je uit.

Dit gelukkige stel op de foto is pas geleden getrouwd en ze zijn van plan om een huwelijksreis te boeken naar Hawaii. De man heet Christiaan van de Laar, maar zijn roepnaam is Chris. De vrouw heet Esmée Staartjes, maar in haar paspoort staat ook e/v (echtegenoot van) Van de Laar.

Hoe zit het nou?

Wanneer je een ticket boekt dan moet je altijd je eerste voornaam– en achternaam gebruiken zoals het in je paspoort of identiteit staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnamen gebruiken. Sommige maatschappijen vragen voor een naamswijziging enorm veel geld, terwijl anderen dit kosteloos doen. Helaas hangt het er van af met welk maatschappij je hebt geboekt. Chris vult bij zijn boeking zijn volledige eerste naam in- en zijn achternaam ‘Christiaan van de Laar’.

Chris ontvangt zijn ticket en komt er achter dat er ‘Christiaan vandelaar’ staat. Heeft jouw achternaam, net als Chris, een spatie dan komt dit aan elkaar te staan op je ticket. Ook als je online wilt inchecken met je achternaam of je boeking wilt bekijken dan typ je dit aan elkaar.

Ben je getrouwd?

Esmée is dolgelukkig sinds ze getrouwd is. Op haar nieuwe paspoort staat Esmée **Staartjes **e/v Van de Laar. Tijdens de boeking gebruikt zij haar meisjesnaam, want dit staat altijd goed op je paspoort.

Esmée komt aan bij het volgende probleem. Haar naam bevat leestekens. Wat nu?? Op je vliegticket komen namelijk geen leestekens in voor. Esmée wordt Esmee op je vliegticket. Heet je Björn of Jan-Willem, dan staat er Bjorn en Janwillem.

Wat als ik het niet wil veranderen?

Wanneer je besluit dat je je naam op je ticket niet wilt veranderen vanwege hoge kosten, dan heeft de luchtvaartmaatschappij het recht om de passagier te weigeren. Een vliegticket waarin de naam foutief is ingevuld, is niet geldig.

Wil jij je geliefde verrassen met een weekendje naar Rome en weet je niet goed wat zijn of haar correcte naam is, probeer dan op onopvallende manier het paspoort te bemachtigen, maak er snel een foto van en leg het op dezelfde plek weer terug

Wat is jouw volgende bestemming? Check hier goedkope tickets naar verschillende landen.

Vertel over deze pagina