Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Virgin Atlantic

VS

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Virgin Atlantic in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Virgin Atlantic
Inchecken
Bagage

Vlieg met Virgin Atlantic voordelig naar vele bestemmingen

Virgin Atlantic

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Virgin Atlantic

Virgin Atlantic werd in 1984 opgericht als British Atlantic Airways met de intentie een lijndienst op te zetten tussen Londen en de Falklandeilanden. Maar in datzelfde jaar werden de aandelen overgenomen door Richard Branson en werd de naam veranderd. De vliegtuigen zijn de herkennen aan het rode logo met in het wit het woord Virgin.

Virgin Atlantic heeft 40 vliegtuigen en doet 29 bestemmingen aan. De bestemming liggen niet meer uitsluitend aan de overzijde van de Atlantische Oceaan maar het betreft in het algemeen lange trajecten met als uitzondering Belfast. Met Virgin Atlantic kan je naar China, maar ook naar Cuba en Zuid-Afrika.

Gelet op de lange trajecten gebruikt deze luchtvaartmaatschappij ook de grotere modellen van Boeing en Airbus. Het grootste toestel momenteel in gebruik is de Boeing 747-400 met een capaciteit van 455 passagiers. Het hoofdkantoor van de maatschappij is gevestigd in Crawley, West Sussex. Virgin Atlantic vliegt van Londen Gatwick en Heathrow alsmede Manchester.

In 1999 nam Singapore Airlines een aandeel van 49% in deze luchtvaartmaatschappij. Maar een paar jaar later werden deze publiekelijk te koop aan geboden omdat Singapore Airlines ontevreden was over de financiële resultaten. Tot de geïnteresseerde partijen om de aandelen over te nemen behoorde volgens insiders ook Air France/KLM. Maar uiteindelijk werd de koper het Amerikaanse Delta.

Vanaf 2014 werkt Virgin Atlantic op een aantal routes samen met Delta Airlines. De financiële resultaten van de onderneming stonden dusdanig onder druk dat Sir Richard Branson toegaf dat Virgin Atlantic op een aantal routes niet zonder strategische steun van Delta Airlines kon opereren.

Aanbiedingen van Virgin Atlantic

Vlieg met Virgin Atlantic en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Virgin Atlantic? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Virgin Atlantic >>

Vliegen met Virgin Atlantic

Al bekend met het frequent-flyer programma van Virgin Atlantic? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Virgin Atlantic.
Meer voordelen van Virgin Atlantic >>

Inchecken

Als je vliegt met Virgin Atlantic kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Virgin Atlantic >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Virgin Atlantic? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Virgin Atlantic >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl