Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

Istanbul

TK

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Turkish Airlines in 't kort
Aanbiedingen
Istanbul
Winactie
Vliegen met Turkish Airlines
Inchecken
Bagage
Business Class

Vlieg met Turkish Airlines voordelig naar Istanbul

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Wat te doen in Istanbul

Istanbul is een sprookje. De hoofdstad van Turkije heeft verschillende soorten wijken waar oud en modern samenkomt. Je vindt er cultuur, heerlijk eten en een authentieke sfeer. Ontdek de prachtige historische wijk Sultanahmet, maak een boottocht over de Bosporus of proef Turkse gerechten in een traditionele bazaar. Alle highlights voor je op een rijtje!

Gelijk zoeken:

Istanbul

Bezienswaardigheden Istanbul

Deze bezienswaardigheden in Istanbul zijn zeker een bezoekje waard:

Sultan Ahmet moskee (blauwe moskee)

De Sultan Ahmet moskee, die internationaal vooral bekend staat als de blauwe moskee vanwege de vele blauwe tegeltjes binnen, is de meest bezochte moskee van Istanbul. Leuk weetje: de buitenkant van de moskee is wel grijs en, hoewel de naam anders doet vermoeden, zijn er ook groene en roodbruine tegeltjes. De Sultan Ahmet moskee heeft zes minaretten en geeft een prachtig beeld vanuit verschillende hoeken van de stad.

Istiklal Caddesi

Letterlijk vertaald de 'Straat van Onafhankelijkheid'. Istiklal Caddesi de bekendste straat van de stad: een mooie voetgangersstraat van ongeveer drie kilometer, doorkruisd door oude trams.

Archeologisch museum

Als het oudste museum van Turkije, mag je deze als museumliefhebber absoluut niet missen. Het museum bevat meer dan een miljoen voorwerpen uit de Griekse en Romeinse periodes.

Aya Sofia (moskee)

De Aya Sofia is inmiddels 1500 jaar oud, en daarnaast een van de oudste archeologische musea ter wereld, is een imposante moskee van zowel buiten als binnen.

Doen in Istanbul

De cultuur van Istanbul proeven? Dit is hoe je de stad op z'n best beleeft!

De Grote Bazaar

De Grote Bazaar is een van de grootste en oudste overdekte bazaren van Turkije, met talloze kruiden, sieraden, sjaals, handbewerkt servies enzovoorts. Verdwaal in de nauwe doorgangen terwijl je eeuwen wordt teruggevoerd in de tijd.

Turks badhuis (hammam)

Geniet van een typisch Turkse verwenbehandeling in een van de vele Turkse badhuizen. Je voelt je erna als herboren!

Boottrip Bosporus

De prachtige, brede Bosporus, de rivier die Istanbul doorkruist, krijgt pas echt z'n charmes vanaf het water. Koop een kaartje voor een toeristische boottocht of voor een ferry, en geniet van het fijne uitzicht. Vooral leuk tijdens de zonsondergang. Liever geen boottocht? Vanaf de Bosporusburg is het uitzicht ook fantastisch.

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 28˚ C en in de wintermaanden ongeveer 9˚C.
  • Tijdsverschil: in Istanbul is het een uur later dan in Amsterdam.
  • Munteenheid: De Turkse Lira (TRY).
  • Taal: Turks, maar je kunt er ook goed terecht met Engels.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

De kleine lettertjes:

  • Genoemd tarief is een vanafprijs, gebaseerd op vertrek vanaf Amsterdam.
  • Genoemde tarieven zijn op basis van beschikbaarheid en gekozen reisdata, en gebaseerd op Economy Class.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl