Vlieg met Tarom voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Tarom

Compania Nationalä Transporturi Aeriene Romäna TAROM S.A is de nationale luchtvaartmaatschappij van Roemenië. Je kan de vliegtuigen herkennen aan de rode horizontale streep over de romp en de Roemeense vlag op de staart. Tarom werd in 1954 opgericht en vloog totdat het IJzeren Gordijn openging vooral op bestemmingen in Oost-Europa. Destijds werd er ook gebruikgemaakt van Russisch materiaal.

Inmiddels bestaat de vloot van 23 vliegtuigen uitsluitend uit modellen van Boeing en Airbus en beschikt de maatschappij over het modernste materiaal. De maatschappij vliegt op 79 bestemmingen waarvan 6 binnenlands. Verder onderhoudt de onderneming vaste lijnen met 25 landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Vluchten naar de VS geschieden uitsluitend vanaf Parijs én via Air France. Sinds 2010 is Tarom een volledig lid van SkyTeam en komen haar voorwaarden hier dus mee overeen.

Deze luchtvaartmaatschappij heeft Iasi International Airport als basis. Het hoofdkantoor staat in Otopeni. Door de hevige concurrentie in de luchtvaart en de opkomst van de lagekostenmaatschappijen heeft ook Tarom het moeilijk op financieel gebied. Sinds 2008 maakt het bedrijf ieder jaar verlies. Maar omdat een nationale luchtvaartmaatschappij ook een kwestie van prestige is, wordt de onderneming financieel gesteund door de Roemeense overheid, die eveneens meer dan 97% van de aandelen heeft. Het bedrijf is inmiddels veranderd in een moderne luchtvaartmaatschappij die op het gebied van comfort en service de concurrentie aankan.

Aanbiedingen van Tarom

Vlieg met Tarom en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Tarom? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Tarom >>

Vliegen met Tarom

Al bekend met het frequent-flyer programma van Tarom? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Tarom.
Meer voordelen van Tarom >>

Inchecken

Als je vliegt met Tarom kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Tarom >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Tarom? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Tarom >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice