Vlieg met TAAG Angola Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over TAAG Angola Airlines

TAAG Angola Airlines, in het Portugees Linhas Aéreas de Angola genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Angola en volledig in eigendom van de staat. De basis van de maatschappij is gevestigd in de hoofdstad Luanda en ze opereert met een vloot die volledig bestaat uit vliegtuigen van het merk Boeing.

De maatschappij verzorgt binnenlandse vluchten in Angola, middellangeafstandsvluchten in Afrika en langeafstandsvluchten naar Brazilië, Cuba, China en Portugal. Van origine was de luchtvaartmaatschappij in 1938 door de overheid opgezet als Divisão dos Transportes Aéreos, maar ze werd in 1973 omgedoopt naar TAAG Angola Airlines in 1973. In 1975 werd ze de officiële nationale luchtvaartmaatschappij. TAAG is momenteel zowel lid van de IATA als van de African Airlines Association.

In 2007 werd door de Europese Unie besloten de vluchten van TAAG naar Europa op te schorten, vanwege zorgen over de veiligheid van de vliegtuigen. Dit was voor de Angolese maatschappij het startschot om te beginnen met een herstructurering, waarbij veiligheid en betrouwbaarheid speerpunten werden. In 2009 wierpen de inspanningen hun vruchten af en werd de maatschappij beloond met het lidmaatschap van de IATA.

De reden dat de maatschappij vliegt op Cuba komt voort uit het feit dat in Angola veel Cubaanse artsen werkzaam zijn. Met de lijndienst naar het eiland kunnen zij eenvoudig heen en weer vliegen voor onder andere familiebezoek. In maart 2010 werden alle restricties die de EU de maatschappij had opgelegd definitief ingetrokken en vanaf dat moment werd weer op Europa gevlogen. Momenteel heeft de maatschappij 3300 medewerkers in dienst.

Aanbiedingen van TAAG Angola Airlines

Vlieg met TAAG Angola Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van TAAG Angola Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van TAAG Angola Airlines >>

Vliegen met TAAG Angola Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van TAAG Angola Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van TAAG Angola Airlines.
Meer voordelen van TAAG Angola Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met TAAG Angola Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij TAAG Angola Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij TAAG Angola Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van TAAG Angola Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice