Vlieg met SriLankan Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over SriLankan Airlines

Srilankan Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Sri Lanka. De maatschappij werd in 1979 opgericht onder de naam Air Lanka, nadat de oorspronkelijke Sri Lankaanse nationale maatschappij Air Ceylon failliet ging. Na de de gedeeltelijke overname van Srilankan Airlines door Emirates in 1998, werd Air Lanka hernoemd naar Srilankan en werden ook de huidige kenmerken op de romp van de vliegtuigen doorgevoerd.

In datzelfde jaar schafte Srilankan Airlines zes Airbus A330-200 vliegtuigen aan, om de bestaande vloot van Airbus A340-300 en A320-400 vliegtuigen aan te vullen. Srilankan updatete de bestaande vloot van A340 vliegtuigen, door deze in twee klassen te verdelen: Business en Economy. Met deze updates werd ook het interieur aangepakt, zodat het beter aansloot bij het nieuwe bedrijfsimago.

Gaandeweg breidde de maatschappij het aantal bestemmingen waar ze op vloog uit met meer bestemmingen in vooral de regionale markt, met name in India en het Midden-Oosten. Terwijl de regionale uitbreiding handen en voeten kreeg, begon Srilankan Airlines ook met vliegen op Jeddah, de derde bestemming van de maatschappij in Saoedi-Arabië naast Riyadh en Damman. Hiermee kwam het totaal aantal bestemmingen in het Midden-Oosten op negen. Jeddah werd de 51ste bestemming van de maatschappij.

Na de verkoop van de maatschappij werd besloten om Colombo te gaan promoten als hub voor vluchten naar Azië. De eerste nieuwe bestemming die werd toegevoegd aan het aanbod was Shanghai in China. Deze route werd voor het eerst op 1 juli 2010 gevlogen. Al snel volgde Guangzou in China als bestemming in het vluchtboek. Srilankan werd op 1 mei 2014 lid van de Oneworld Alliance en in hetzelfde jaar werd de vloot vernieuwd en uitgebreid met de aanschaf van Airbus A330 en A350 modellen.

Aanbiedingen van SriLankan Airlines

Vlieg met SriLankan Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van SriLankan Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van SriLankan Airlines >>

Vliegen met SriLankan Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van SriLankan Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van SriLankan Airlines.
Meer voordelen van SriLankan Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met SriLankan Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij SriLankan Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij SriLankan Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van SriLankan Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice