Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Pegasus Airlines in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Pegasus Airlines
Inchecken
Bagage

Vlieg met Pegasus Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Pegasus Airlines

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Vliegtickets Pegasus Airlines

Pegasus Airlines in 't kort

Opgericht
Jaar 1989
Airline code
PC
Thuishaven
Istanbul Sabiha Gökçen Airport (SAW)
Airports in NL
Schiphol Airport (AMS), Rotterdam The Hague Airport (RTM)
Vloot
84 toestellen*
Bestemmingen
Maar liefst 124*
Handbagage
Afmetingen 55 x 40 x 20 cm*

* Beschikbare informatie op 14 december 2022

Pegasus Airlines werd op 1 december 1989 opgericht door de twee bedrijven: Net and Silkar. In samenwerking met Aer Lingus was de doelstelling om een all inclusive chartermaatschappij op te richten met de naam Pegasus Airlines. De dienstverlening werd op 15 april 1990 voor het eerste opgestart met twee Boeing 737-400's. De maatschappij is genoemd naar het vliegende paard Pegasus uit de Griekse mythologie.

Direct na de oprichting breekt de eerste Golfoorlog uit en het toerisme in Turkije loopt harde klappen op. Voor de kersverse luchtvaartmaatschappij betekent dit een fikse tegenslag. In 1992 begonnen toeristen echter weer terug te keren naar Turkije. Pegasus groeit meteen door en besluit tot de overname van een derde 737-400. In hetzelfde jaar heeft de luchtvaartmaatschappij nog twee Airbus A320's gehuurd om aan de zomervraag te kunnen voldoen.

In januari 2005 koopt ESAS Holdings Pegasus Airlines. Twee maanden later veranderden zij de luchtvaartmaatschappij van een chartervliegtuig naar een goedkope luchtvaartmaatschappij. In 2007 vervoerde Pegasus meer passagiers van en naar Turkije dan welke andere particuliere luchtvaartmaatschappij ook. In 2008 werden in totaal 4,4 miljoen passagiers vervoerd. In 2013 groeide het passagiersverkeer door tot ongeveer 16,8 miljoen passagiers.

In 2012 heeft Pegasus Airlines, dat op dat moment de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Turkije is, een bestelling geplaatst voor maximaal 100 A320neo Family vliegtuigen (57 A320neo en 18 A321neo modellen), waarvan 75 vaste bestellingen zijn en 25 opties. Pegasus wordt een nieuwe Airbus-klant en de eerste Turkse luchtvaartmaatschappij die een A320neo bestelt.

Aanbiedingen van Pegasus Airlines

Vlieg met Pegasus Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Pegasus Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Pegasus Airlines >>

Vliegen met Pegasus Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Pegasus Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Pegasus Airlines.
Meer voordelen van Pegasus Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Pegasus Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Pegasus Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Pegasus Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Pegasus Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl