Vlieg met Finnair voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Finnair

Finland is een land dat je wellicht niet snel als vakantiebestemming zou kiezen. Toch kiezen steeds mensen ervoor om hun vakantie door te brengen in dit bijzondere land, met zijn vele meren en prachtige bosrijke omgeving. Met Finnair ben je er zo vanaf luchthaven Schiphol. Deze nationale luchtvaartmaatschappij van Finland heeft luchthaven Helsinki-Vantaa als uitvalsbasis voor veelal Europese en binnenlandse bestemmingen.

De luchtvaartmaatschappij heeft een lange geschiedenis. In 1923 werd de maatschappij opgericht als Aero O/Y door de diplomaat Bruno Lucander, die vanuit Estland al vluchten naar Finland had uitgevoerd. De eerste vlucht ging dan ook naar de Estse hoofdstad Tallinn, aanvankelijk nog met een watervliegtuig, totdat Finland in 1936 zijn eerste luchthaven kreeg. In de hoogtijdagen van de commerciële luchtvaart breidde het aantal bestemmingen uit, evenals de vloot.

In 1983 was Finnair de eerste luchtvaartmaatschappij die een non-stop lijnverbinding tussen West-Europa en Japan aanbood door via de Noordpool en de Beringstraat te vliegen en zo het luchtruim van de toenmalige Sovjet-Unie te omzeilen.

Vandaag vliegt de Finse luchtvaartmaatschappij naar meer dan 110 bestemmingen in 37 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika. De vloot bestaat uit 74 toestellen, waarvan 23 kleinere toestellen voor binnenlandse vluchten. De kleuren van Finnair zijn wit en koningsblauw, met een logo van een gestileerd vliegtuig waarvan de staart de letter F vormt.

Aanbiedingen van Finnair

Vlieg met Finnair en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Finnair? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Finnair >>

Vliegen met Finnair

Al bekend met het frequent-flyer programma van Finnair? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Finnair.
Meer voordelen van Finnair >>

Inchecken

Als je vliegt met Finnair kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Finnair >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Finnair? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Finnair >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice