Vlieg met Egyptair voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Egyptair

EgyptAir is de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte. De thuisbasis is in Caïro, op het internationale vliegveld van die stad. Op de staart van de toestellen van de vliegmaatschappij zie je de naam en een gestileerde valk in donkerblauw. Egyptair focust op binnenlandse vluchten, maar vliegt ook wereldwijd naar de grote luchthavens. In totaal doet deze luchtvaartmaatschappij 75 bestemmingen aan. Naast 12 binnenlandse vliegvelden kan je met de luchtvaartmaatschappij naar 19 plaatsen in Afrika, 20 in het Midden-Oosten, 7 in Azië, 21 in Europa en zelfs naar 2 bestemmingen in de Verenigde Staten.

EgyptAir is een van de oudere luchtvaartmaatschappijen. In 1931 werd door de overheid aan Misr Airwork het exclusieve recht gegeven om transport door de lucht te organiseren in het land. Op dat moment had de maatschappij ook slechts 1 vliegtuig. Misr is de Egyptisch naam van het land en later werd deze naam officieel gewijzigd in de Engelse versie.

Inmiddels heeft de maatschappij nu 46 toestellen in gebruik, waarvan 16 vliegtuigen van Airbus en 30 toestellen van Boeing. De luchtvaartmaatschappij vliegt ook met de Boeing 777-300ER die ruimte biedt aan bijna 350 passagiers. Na de revolutie in Egypte van 2011 is de luchtvaartmaatschappij erin geslaagd jaarlijkse winsten te realiseren.

Het bedrijf is lid van de Star Alliance, de Arabesk Airline Alliance en de Arab Air Carriers Organization. De luchtvaartmaatschappij is momenteel geheel eigendom van de Egyptische overheid. Ze valt onder een grote groep van maatschappijen onder de holding EgyptAir Holding Company. Hieronder zijn ook maatschappijen opgenomen voor luchttransport, bagageafhandeling of medische zaken.

Aanbiedingen van Egyptair

Vlieg met Egyptair en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Egyptair? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Egyptair >>

Vliegen met Egyptair

Al bekend met het frequent-flyer programma van Egyptair? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Egyptair.
Meer voordelen van Egyptair >>

Inchecken

Als je vliegt met Egyptair kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Egyptair >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Egyptair? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Egyptair >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice