Vlieg met Czech Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Czech Airlines

Czech Airlines, of zoals de maatschappij in het Tsjechisch heet České Aerolinie, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Tsjechische republiek. De maatschappij heeft haar hoofdkwartier in Praag. De thuisbasis van de maatschappij is op Václav Havel Airport in Praag, maar de maatschappij heeft ook nog hubs in de Tsjechische stad Karlovy Vary en in de Slowaakse steden Bratislava en Koice.

Tegenwoordig verzorgt de luchtvaartmaatschappij zowel lijndiensten als charter- en vrachtvluchten. Het frequent flyer-programma van de maatschappij heet OK plus, wat refereert aan zowel de IATA toewijzing als aan de algemene term voor goedkeuring. OK was op de voormalige rompen van de vliegtuigen ook prominent aanwezig en het zijn de eerste twee letters van alle registratienummers van vliegtuigen in de Tsjechische Republiek. De maatschappij is lid van de SkyTeam Alliance.

De drie belangrijkste aandeelhouders van České Aerolinie zijn Korean Air met 44% van de aandelen, Travel Service met 34% en het Tsjechische staatsbedrijf Prisko met 20% van de aandelen. De afdeling Technics is verantwoordelijk voor het onderhoud van de vliegtuigen en de afdeling Handling doet de afhandeling van passagiers en de vliegtuigen. In het zomerseizoen vliegt ČSA op 50 bestemmingen in Azië en Europa.

De maatschappij vervoerde in 2016 2,26 miljoen passagiers op hun vluchten, wat een groei van 13% betekende ten opzichte van 2015. Czech Airlines is de vijfde oudste maatschappij in de wereld; alleen KLM, Colombia Avianca, Qantas en Aeroflot zijn ouder. Ze was de tweede maatschappij die succesvol met jetvliegtuigen begon te vliegen, in 1957.

Aanbiedingen van Czech Airlines

Vlieg met Czech Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Czech Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Czech Airlines >>

Vliegen met Czech Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Czech Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Czech Airlines.
Meer voordelen van Czech Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Czech Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Czech Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Czech Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Czech Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice