Vlieg met Austrian Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Austrian Airlines

De luchtvaartmaatschappij wordt ook wel kortweg Austrian genoemd en is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk, die met de luchtvaartmaatschappijen Austrian Arrows en Lauda Air een alliantie heeft. Austrian ontstond in 1957 uit een fusie tussen Air Austria en Austrian Airways, maar de luchtvaartgeschiedenis gaat terug nar 1918, toen de eerste vlucht van Wenen naar Kiev werd uitgevoerd, met aan boord een lading post.

In datzelfde jaar ontstond ook de luchtvaartlijn tussen Wenen en Boedapest. In 1963 kwam de eerste jumbojet en in de daaropvolgende jaren groeide Austrian snel door de snelle ontwikkelingen in de internationale luchtvaart waarmee de wereld onder handbereik kwam.

Vandaag de dag voert Austrian Airlines dagelijks lijnvluchten uit naar 120 internationale bestemmingen in 55 landen en naar zes binnenlandse bestemmingen. De vloot bestaat uit 88 toestellen. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van de Lufthansa Group en hoort daarmee tot de grootste luchtvaartgroep van Europa. De centrale ligging van Oostenrijk maakt het land tot een aantrekkelijke verbinding tussen oost en west. De meeste vluchten van Austrian gaan dan ook naar bestemmingen in Centraal en Oost-Europa.

De kleuren van de luchtvaartmaatschappij zijn rood en wit, de nationale kleuren van Oostenrijk. Het logo bestaat sinds jaar en dag uit een pijltje, dat verwijst naar een vliegende vogel. In de loop van de tijd werden de vliegtuigen soms bewerkt naar verschillende thema's, zoals een Mozart-ontwerp in het Mozartjaar 2006.

Aanbiedingen van Austrian Airlines

Vlieg met Austrian Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Austrian Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Austrian Airlines >>

Vliegen met Austrian Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Austrian Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Austrian Airlines.
Meer voordelen van Austrian Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Austrian Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Austrian Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Austrian Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Austrian Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice