Vlieg met All Nippon Airways voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over All Nippon Airways

All Nippon Airways Co., Ltd. is ook bekend onder de naam Zennikkū of ANA. Het is de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan en opgericht op 27 december 1957 onder de naam Japan Helicopter and Aeroplane Transports Company. In 1953 vloog deze maatschappij zijn eerste cargovlucht met een de Haviland Dove helikopter en dit was meteen de eerste vlucht door een Japanse piloot sinds de Tweede Wereldoorlog.

In eerste instantie werd All Nippon Airways dan ook opgericht voor goederentransport door de lucht, en het deed dat op de route Osaka - Tokyo. Een andere voorvader van All Nippon Airways was het eveneens Japanse bedrijf Far East Airlines. Deze maatschappij verzorgde net als ANA vrachtvluchten tussen Osaka en Tokyo en een fusie tussen de twee maatschappijen lag dan ook voor de hand. In maart 1958 was de fusie en feit en gingen beide luchtvaartmaatschappijen verder onder de naam All Nippon All Nippon Airways.

In de jaren 60 groeide ANA gestaag door en breidde het het aantal binnenlandse bestemmingen uit. Ook ging het samenwerkingen aan met andere vervoerders en reisorganisaties, waaronder met Nagoya Railroad. In 1974 was de luchtvaartmaatschappij uitgegroeid tot de grootste binnenlandse maatschappij met het grootste netwerk.

Terwijl de binnenlandse activiteiten groeiden, was het onmogelijk voor ANA om internationale lijnvluchten te verzorgen. De reden hiervoor was dat de Japanse regering hiervoor een monopolie had toegezegd aan Japanese Airlines, kortweg JAL, dat pas in 1986 zou aflopen. Wel mocht ANA internationale chartervluchten verzorgen. In 1986 begon ANA met het inzetten van internationale lijndiensten en groeide uit tot de grootste luchtvaartmaatschappij in Japan.

Aanbiedingen van All Nippon Airways

Vlieg met All Nippon Airways en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van All Nippon Airways? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van All Nippon Airways >>

Vliegen met All Nippon Airways

All Nippon Airlines hanteert op de internationale vluchten een vijftal klassen waaruit gekozen kan worden.

De voordeligste tarieven vind je in de Economy klasse, die een extra mogelijkheid biedt met de Economy Flexible. Deze laatste biedt je meer flexibiliteit met eventueel omboeken en reserveren. Premium Economy is de derde mogelijkheid om te boeken in het Economy-prijsspectrum. Deze klasse biedt je onder andere de mogelijkheid om je eigen stoelen te kiezen.

In de luxere segmenten heeft ANA de mogelijkheden om Business Class en First Class te boeken. In alle klassen geniet je sowieso van de bekende Japanse gastvrijheid, zonder meerprijs.

Als je vaker vliegt met All Nippon Airways, kan het de moeite waard zijn om je aan te melden bij ANA Mileage Club. Als lid spaar je frequent flyer miles en kun je gebruik maken van extra diensten en kortingen.

Inchecken

Voor je vlucht kun je van tevoren online inchecken, dit kan tot 24 uur voor je vertrektijd. Het is ook mogelijk om op de luchthaven in te checken, dit kan tot 60 minuten voor vertrek. Zorg dat je je paspoort en een eventueel visum in bezit hebt, zonder deze documenten zal je namelijk niet kunnen inchecken.

Bagage

Zoals bij alle maatschappijen is het meenemen van handbagage in de cabine gratis. De afmetingen van de handbagage mogen maximaal 55 cm × 40 cm × 25 cm bedragen. Andere afmetingen zijn toegestaan als ze binnen deze maximale afmetingen vallen, maar de totale lengte (lineaire lengte) mag niet meer dan 115 cm zijn.

In de economy class kun je bovendien kosteloos maximaal twee stuks bagage meenemen met een individueel maximum gewicht van 23 kilo. Inchecken kun je uiteraard aan de balie, maar ook is online en mobiel inchecken bij ANA mogelijk.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice