Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Air New Zealand

NZ

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Air New Zealand in 't kort
Aanbiedingen
Vliegen met Air New Zealand
Inchecken
Bagage

Vlieg met Air New Zealand voordelig naar vele bestemmingen

Air New Zealand

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Air New Zealand

Air New Zealand is het vlaggenschip van de Nieuw-Zeelandse luchtvaart. Met als thuisbasis Auckland, verzorgt de maatschappij lijndiensten naar 21 binnenlandse en 31 internationale bestemmingen in 19 landen in de Pacific en het verenigd Koninkrijk. De luchtvaartmaatschappij is sinds 1997 lid van de Star Alliance.

De luchtvaartmaatschappij werd in 1940 opgericht onder de naam Tasman Empire Airways Limited (TEAL) en verzorgde in die tijd vluchten tussen Nieuw-Zeeland en Australië. In 1965 nam de Nieuw-Zeelandse overheid de maatschappij over en werd de naam veranderd in Air New Zealand. De maatschappij verzorgde tot 1978 alleen internationale routes, tot de regering haar liet fuseren met New Zealand National Airways Corporation (NAC), dat op dat moment binnenlandse vluchten uitvoerde.

In 1989 werd de maatschappij geprivatiseerd maar dat was van korte duur. In 2001 nam de staat weer een meerderheidsbelang in de vervoerder, na mislukte samenwerkingsverbanden met Ansett Australia. In 2015 vervoerde de maatschappij 14,3 miljoen passagiers.

De focus van het netwerk van de Nieuw-Zeelandse maatschappij ligt op het gebied Australasia en de zuidelijke Pacific. Ook worden langeafstandsvluchten naar Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en het Verenigd Koninkrijk aangeboden. Het was de laatste maatschappij die letterlijk de wereld omspande met vluchten naar Heathrow via zowel Los Angeles als via Hong Kong.

De laatste route werd in 2013 beëindigd, omdat er de voorkeur aan werd gegeven om een code sharing overeenkomst aan te gaan met Cathay Pacific. De hoofdvestiging van de maatschappij is Auckland Airport, gelegen bij Mangere in het zuidelijk gedeelte van de stad.

Aanbiedingen van Air New Zealand

Vlieg met Air New Zealand en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Air New Zealand? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Air New Zealand >>

Vliegen met Air New Zealand

Al bekend met het frequent-flyer programma van Air New Zealand? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Air New Zealand.
Meer voordelen van Air New Zealand >>

Inchecken

Als je vliegt met Air New Zealand kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Air New Zealand >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Air New Zealand? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Air New Zealand >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl