Vlieg met Air Asia voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Air Asia

Air Asia is een grote lagekostenluchtvaartmaatschappij uit Maleisië. Het is ook de maatschappij die nu al acht jaren op een rij is onderscheiden als beste lagekostenmaatschappij ter wereld. Op het gebied van kosten per eenheid, de tijd die het gereedmaken van het vliegtuig voor vertrek kost en het gemiddeld aantal uren dat een vliegtuig per dag wordt gebruikt, is Air Asia een voorbeeld voor alle andere bedrijven in deze sector.

De vliegmaatschappij werd in 1993 opgericht als een overheidsbedrijf en begon haar vluchten in 1996. Het logo is een rode cirkel met daarin de naam van de maatschappij. Het slogan verwijst naar het lage kosten-karakter van het bedrijf: Now Everyone Can Fly. De thuisbasis is het vliegveld Kuala Lumpur International en het hoofdkantoor is bij die stad gevestigd.

De totale vloot van Air Asia bestaat uit vliegtuigen van Airbus, namelijk de 320. Er is al een order gedaan om deze meer dan 100 toestellen weer te vervangen door nieuwere modellen van hetzelfde type. De vliegmaatschappij vliegt op 72 bestemmingen die vooral in het Azië en het Midden-Oosten liggen. Er zijn twee bestemmingen in Europa: Londen en Parijs. Alle andere intercontintale vluchten worden gedaan door een dochtermaatschappij met de naam Air Asia X.

Air Asia is een van de grootste werkgevers in het land met bijna 17.000 personeelsleden. Vanaf november 2016 vliegt de maatschappij ook vanaf het nieuwe vliegveld in Maleisië: klia2. Dit is een van de modernste vliegvelden in Azië en de luchtvaartmaatschappij zal naar verwachting het hoofdkantoor binnenkort verleggen naar deze luchthaven.

Aanbiedingen van Air Asia

Vlieg met Air Asia en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Air Asia? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Air Asia >>

Vliegen met Air Asia

Al bekend met het frequent-flyer programma van Air Asia? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Air Asia.
Meer voordelen van Air Asia >>

Inchecken

Als je vliegt met Air Asia kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Air Asia >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Air Asia? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Air Asia >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice