Floating markets, streetfood en tempels

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Bangkok bezienswaardigheden

Bangkok is met haar prachtige tempels, overheerlijk eten en relaxte sfeer in populariteit toegenomen de afgelopen jaren. Het is de ideale start voor een rondreis door Thailand. Niet alleen backpackers gaan er graag naartoe, het is ook goed toeven met het hele gezin.

Wat zijn nou de leukste dingen die je kunt doen in Bangkok? Wij hebben het op een rijtje gezet. Van floating markets waar alles draait om vers eten van het land, tot authentieke street food tentjes waar je de lekkerste curry's kunt eten. Ook nemen we je mee langs de dromerige en overdadige tempels die Bangkok rijk is.

Wij nemen je mee: 5 dagen eten in Bangkok

Float away op de floating markets in Bangkok

Een must do in Bangkok is het bezoeken van een floating market. Zoals de engelse woorden het al verklappen, deze markten drijven op het water. De locals verkopen hun waren op longboats aan de klanten. Tip: ga hier vroeg naartoe! Dan is het nog niet zo warm en druk. Ook is alles dan verser dan vers.

Wat Taling Chan

De Wat Taling Chan floating market ligt ten noordwesten van de stad en is geopend op zaterdag en zondag van 08.00 tot 17.00. Je kunt hier ook eten langs de oever van de rivier.

Wat Champa

Deze iets kleinere floating market is een aanrader! Je kan hier namelijk de floating market combineren met een bezoek aan het park en de tempel er tegenover. Of neem een dessert kookworkshop bij Ban Mae Chuap. Open: weekend en public holidays van 08.00 tot 15.00.

Wat Saphan

De Wat Saphan floating market is vrij nieuw (slechts twee jaar oud) en ook hier kun je je bezoek combineren met een bezoek aan de tempel. Open: weekend en public holidays van 08.00 tot 15.00.

Khlong Lat Mayom

Op de Khlong Lat Mayom floating market vind je naast vers eten ook kleding en woonaccessoires. Ze verkopen hier ook planten. Helaas kun je die dus niet meenemen, wel leuk om te zien! Open: weekend en public holidays van 08.00 tot 17.00.

Kwan-Riam

Ook bij de Kwan-Riam floating market kan je tempels bezoeken en heerlijk eten. Ook kan je een boottocht nemen waarbij iemand alles uitlegt over de geschiedenis van de bevolking die daar leeft en leefde. Open: weekend en public holidays van 08.00 tot 17.00.

Streetfood in Bangkok

Street food is everywhere in Bangkok. Er zijn een aantal bekende buurten waar je meerdere eetgelegenheden bij elkaar vindt, bijvoorbeeld: Bang Lamphu, Yaowarat, Silom. Hop langs een paar eettentjes. Bij de een voor viskoekjes, de ander een goddelijke curry en ga voor je toetje naar een tent waar ze te lekkere banana pancakes of mango sticky rice hebben.

Somtum

Dit gerecht moet je proberen als je in Bangkok bent! Deze pittige papaya salade is ideaal als lunch, tijdens het warmste punt van de dag.

Tempels & bezienswaardigheden in Bangkok

The Grand Palace & Wat Phra Kaeo

The Grand Palace was vroeger de residentie van de koninklijke familie en is nu open voor publiek om te bewonderen. Op het grote complex waar je je ogen uitkijkt, zit ook Wat Phra Kaeo. Oftewel de tempel van de Emerald Buddha. Dit is de plek waar koninklijke rituelen plaatsvonden.

Wat Pho

In de Wat Pho kun je een liggende boeddha zien van 46 meter lang. Echt gigantisch! Ook kun je hier goudblad kopen en op de boeddha beeldjes plakken voor good luck.

Wat Arun

De Wat Arun staat bekend om de 79 meter hoge centrale pagoda die helemaal bedekt is met porselein. De schittering hiervan is prachtig in de zon.

Wat Mahathat

Ga naar deze tempel als je een keertje meditatieles wilt krijgen van een echte Thaise monnik. Deze tempel is een van de twee beste Boeddha scholen van het land.

Chao Phraya River & Canal Tour

Alle tempels gezien? Bekijk dan de stad vanaf een ander punt, namelijk vanaf het water. Er worden vele boottochten aangeboden in Bangkok en ze hebben elk hun eigen routes en charmes. Ga bijvoorbeeld een middag langs de grote tempels aan het water of bezoek een buurt op palen in het water.

National Museum

Het nationale museum neemt je mee terug in de tijd van Bangkok, Thailand en haar buurlanden. Er zijn prachtig oude boeddha beelden, schilderijen en wandkleden te zien.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice