Je ticket naar baaitjes hoppen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Wat te doen aan de Costa Blanca van Alicante

Spanje is een geliefd vakantieland en toch slaan de meeste vakantiegangers de Costa Blanca over. Zonde! De kuststrook vanaf Alicante naar het noorden is prachtig en baaitjes hoppen is the way to go.

Groot voordeel van het - door Nederlanders - nagenoeg onontdekte gebied is je er nog échte parels kunt vinden. Van die alleen op de wereld baaitjes en chirinchito's (eenvoudige strandtentjes waar je vaak niet meer dan een cervesa en een een broodje kunt halen) waar het eten puur en voordelig is en waar je vakantie uit de boekjes viert.


Bekijk op deze pagina de insider tips van Barts Boekje voor de Costa Blanca in Alicante. Of bekijk meer informatie:

Bezienswaardigheden in Alicante
Evenementen in Alicante
Praktische info voor Alicante
Last-minute vliegtickets Alicante

Wat is Barts Boekje?

Barts Boekje is een digitaal 'boekwerk' met (shop)tips en adressen, van golden oldies tot kakelvers nieuws, onderverdeeld in categorieën zoals hotels, food en beauty.

Restaurant La Blava

Over rondtrekken, baaitjes en bevredigende pauzes gesproken: Calella de Palafrugell. Een kleine baai waar de lokale Spanjaarden zelf liggen te zonnen. Dat kan met het hele gezin, want het populaire strandje is hartstikke kindvriendelijk. Achter het tafereel van zonnebadende Spanjaarden, omgekeerde vissersbootjes en spelende kinderen loopt een witte veranda stijl boulevard met een klein aantal winkels en restaurants.

lablava.com

Caballito De Mar

Het gros van de Nederlandse en Engelse pensionado's in Spanje zit in en rond het kustplaatsje Moraira. Dat resulteert in een mooi, ietwat aangeharkt gebied waar de Spaanse natuur op zijn best is, en alles goed onderhouden wordt.

Hier opende een Belgisch stel Caballito De Mar, een appartementencomplex tegen een berg met tien kamers. Dat heeft allerminst iets met pensionado's te maken: het is er eerder hip. Een fijn zwembad is er ook en een kamer slokt niet ineens je hele vakantiebudget op.

caballito-de-mar.com

The Beach House + La Siesta

Jaren was Xàbia een ondergeschoven kindje aan de Costa Blanca. Het brede, lang uitgestrekte strand is er van kiezels en dat voldoet wellicht niet helemaal aan de eisen van alle badgasten. Dat zorgde er echter wel voor dat er de laatste jaren juist hier een aantal puike horeca-adressen opende.

Zoals het grote The Beach House aan het eind van het strand. Kan niet missen: bij het enorme mintgroene huis dat half over het water hangt moet je zijn.

facebook.com/pg/
thebeachhousejaveabistro, siestajavea.com

Bezienswaardigheden in Alicante

In Alicante is van alles te doen voor stad- en strandliefhebbers. Dat is het grote voordeel van de stad! We hebben een paar tips voor je verzameld.

Santa Cruz

Santa Cruz is een oude wijk in Alicante. Hier vind je nog mooie, oude huizen en smalle straten waar je lekker doorheen kunt slenteren. Ga er naartoe en pak meteen een Spaanse lunch mee. Vergeet hierbij niet die heerlijke Spaanse wijn te bestellen!

MARQ Provincial Archaeological Museum

Als je in de zomer naar Alicante gaat en even de verkoeling wilt opzoeken én iets wilt leren, bezoek dan het MARQ Provincial Archaeological Museum. Het museum is prachtig van binnen en toont wisslende collecties en tentoonstellingen.

Santa Maria kerk

Deze kerk is in barokstijl en zeker een bezoekje waard. Maar ook de omgeving biedt veel moois. Ga bijvoorbeeld een kopje koffie drinken in één van de cafeetjes. Het is een relatief rustige buurt, dus wel fijn als escape uit het stadshart.

San Juan Beach

Dit strand is zeker een fijne plek om wat zonnestralen te vangen. Ondanks dat dit het stadsstrand is, krijg je wel de kans om de stad even (letterlijk) achter je te laten. Bikini of zwembroek aan, drankje in je hand en bruin worden.

Tabarca Island

Tabarca Island is een eiland waar je zo bent vanuit Alicante. Je kunt hier duiken, zwemmen en lekker eten. Als je dit gevoel wat langer wilt vasthouden, is het mogelijk om een nachtje te slapen in één van de hotels van het eiland.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice