Spanje
Alicante

Je ticket naar palmen en zon om de hoek

Vliegtickets Alicante

Alicante is een prachtige Spaanse stad die zich als het ware om een baai heen vormt en voor zowel strandliefhebbers als stadspubliek ideaal is. De knusse sfeer ontstaat mede door de hoge bergen die naast de stad liggen. Vlieg er naartoe en waan je in andere sferen! Wij zetten alle informatie over Alicante voor je op een rijtje. Zoek jouw vliegtickets naar Alicante daarna zelf op CheapTickets.nl!

Wat te doen in Alicante?

De nummer één must see in Alicante is het Santa Barbara kasteel. Dit kasteel ligt aan de linkerkant van de stad, als je met je gezicht naar de zee staat. Het is hoger gelegen, hierdoor heb je een prachtig uitzicht over Alicante. Vooral leuk om op de eerste dag te doen, dan heb je gelijk een beter beeld van de stad. Wil je de Spaanse cultuur opsnuiven? Bezoek dan de Central Market. Hier vind je allerlei typisch Spaanse lekkernijen. Tip is dus om rond koffie- of lunchtijd te gaan, dan blijft het niet alleen bij kijken. Je honger moet tenslotte ook gestild worden!
Meer to do's in Alicante >>

Evenementen in Alicante

Alicante heeft een aantal evenementen in de stad, voornamelijk in de zomerperiode. Een bekende is het Hogueras de San Juan. In Spanje wordt eind juni het begin van de zomer gevierd. Dit gebeurt op vele plekken in Spanje, maar in Alicante is het grootste feest. Je hebt hier parades, vreugdevuren, vuurwerk en concerten door de hele stad. Ga 's avonds naar het strand en luid het feest samen met de Spanjaarden in.
Bekijk alle evenementen in Alicante >>

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 25˚C en in de wintermaanden gemiddeld 14˚C.
  • Tijdsverschil: geen tijdverschil met Nederland.
  • Munteenheid: de Euro.

Bekijk alle praktische info >>

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Alicante. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Alicante leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Alicante

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Alicante? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Naar Alicante

vanaf

  1. Amsterdam
  2. Brussel
  3. Düsseldorf
  4. Eindhoven
  5. Rotterdam
Meer dan 30.000 verhuurlocaties

Maak je reis compleet

Auto huren?

Laagste prijsgarantie

Maak je reis compleet

Hotel boeken?

Als je die ene deal niet wilt missen

Vliegtickets AlicanteAndere vluchten