Verenigd Koninkrijk
Schotland

Vlieg voordelig naar Schotland

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Schotland

Bij Schotland denk je misschien meteen aan de Highlands, haggis en doedelzakspelers die door de dorpen trekken. Toch heeft het meest noordelijke deel van het Verenigd Koninkrijk zeker nog meer te bieden. Schotland omvat naast de Lowlands en de Highlands ook eilandengroepen zoals de Shetland eilanden en de Islay eilanden.

In tegenstelling tot Engeland en Wales is het gebied van het huidige Schotland nooit door de Romeinen gekoloniseerd. Keizer Hadrianus besloot om de beroemde Hadrian Wall te bouwen als bescherming tegen de ontembare Picten, die succesvol weerstand bleven bieden aan de Romeinse legioenen. In de middeleeuwen was Schotland enige tijd onafhankelijk, om in andere tijden onderworpen te zijn aan Engeland.

Oorspronkelijk was de Schotse bevolking onderverdeel in clans. Beroemde clans zijn bijvoorbeeld MacLeod, MacDonald, Campbell en MacKenzie. Elke clan heeft zijn eigen herkenningstekens. De bekende Schotse kilts met hun mooie ruitpatronen zijn afgeleid van deze tekens.

Schotland is sinds 1707 onderdeel van het Verenigd Koninkrijk en heeft Edinburgh als hoofdstad. Andere belangrijke Schotse steden zijn bijvoorbeeld Glasgow en Aberdeen. Het Schotse landschap is op veel plekken verlaten en heeft een ruig karakter. Je vindt er mooie valleien, prachtige gletsjermeren zoals het beroemde Loch Ness en hoge bergtoppen. De hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, de Ben Nevis, vind je in de Schotse Highlands. Tradities en Keltische invloeden proef je weer bij de vele festivals die Schotland rijk is. Een bezoek aan Schotland mag natuurlijk niet voorbijgaan zonder haggis en een lekker glaasje whisky. Misschien raak je zo meteen in gesprek met de plaatselijke bevolking. Schotland is ruig, maar altijd gastvrij en open. Leer dit mooie land kennen en boek jouw vliegtickets Schotland.

Algemene reisinformatie

 • Temperatuur: de gemiddelde zomertemperatuur is 17°C. Tijdens de wintermaanden is het gemiddeld 5°C.
 • Tijdsverschil: het is een uur vroeger in Schotland.
 • Munteenheid: de Pond Sterling.
 • Taal: Engels en Schots-Gaelisch.
 • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Topattracties in Schotland

Het ruige Schotland, zowel de Lowlands als de Highlands, maakt een onuitwisbare indruk op elke bezoeker. Je vindt er diepe meren, hoge bergen, prachtige kastelen en mooie steden met een uniek eigen karakter. En wat is Schotland zonder nationale drank whisky en hun traditionele haggis? Dit is je kans om je even een echte Schot te voelen.

 • Hoofdstad Edinburgh
  Edinburgh, de hoofdstad van Schotland, moet je echt gezien hebben. Ga beslist naar het imposante Edinburgh Castle en loop over de Royal Mile die je langs veel historische bezienswaardigheden voert. Kom tot rust in de Royal Botanical Gardens of bezoek Edinburgh Zoo. Als je van oude kerken houdt, is St. Giles Cathedral echt een must. Hollyrood Palace is een van de residenties van het Britse koningshuis. Je bent in bepaalde delen van het paleis van harte welkom.

 • Bezoek een aantal whiskyhuizen
  Whisky is geen gewone drank. Het is haast een religie en een echte levenskunst. De Schotten zijn terecht trots op hun nationale drank. Drink het als een blend of als single malt, maar geniet vooral van de grote subtiliteit van smaken. Als je de verschillende whisky's wilt leren waarderen of onderscheiden, maak dan een tocht langs verschillende grote destilleerderijen. De echte geheimen van het whisky maken, vertellen ze je niet. Maar hun nationale drank promoten, dat kunnen ze als geen ander.

 • Op jacht naar het Monster van Loch Ness
  Het diepe Loch Ness herbergt volgens de oude legendes een monster. Hoewel sceptici er niet in geloven en er nog nooit overtuigend bewijs is gevonden, gelooft de lokale bevolking heilig in het bestaan van Nessie, het Monster van Loch Ness. Ben je zelf sceptisch? Je kunt ook gewoon genieten van het prachtige uitzicht vanaf Loch Ness. En mocht je Nessie tegenkomen, dan zou het geweldig zijn als jij de eerste ter wereld bent die wél een haarscherpe foto kan maken.

 • Beklim Ben Nevis
  De Ben Nevis is met zijn 1344 meter de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Vrijwel het hele jaar door is de top bedekt met sneeuw. Het is zeker mogelijk om de top te halen, al moet je hiervoor wel een geoefend wandelaar zijn. Sta je eenmaal op de top dan is het uitzicht er eentje om je leven lang te onthouden. Je kunt natuurlijk ook met een mountainbike een deel van de tocht bergafwaarts fietsen.

 • Verman je en eet haggis
  Ben je tussen traditionele Schotten en wil je er echt bij horen? Dan zul je toch de traditionele haggis moeten eten. Havermout, groente, kruiden en vlees worden gekookt in een schapendarm. En niet zomaar vlees, maar schapenhart, schapenlongen en schapenlever. Zoals de Schotten zelf zeggen is het voedsel voor echte kerels. Als je de smaak kunt waarderen, dan word je onthaald met applaus, schouderkloppen en er moet vervolgens op gedronken worden.

Topevenementen in Schotland

Schotten zijn een trots en traditioneel volk. Veel topevenementen hebben dan ook te maken met de bewogen Schotse geschiedenis en cultuur. Geniet met de Schotten van hun evenementen, eet en drink samen en voel je vooral welkom.

 • Bezoek de Highland Games
  Houd je van doedelzakmuziek, ben je wel in voor een partij touwtrekken of geniet je van echte sportieve topprestaties? Breng dan een bezoek aan een van de vele Highland Games die overal in Schotland worden georganiseerd. Vier dit spektakel mee met de plaatselijke bevolking en wees verbaasd om de kracht waarmee oersterke Schotten hun boomstammen weg kunnen stoten.

 • Ga naar de Royal Edinburgh Military Tattoo
  Militaire muziek, prachtige parades in authentieke militaire kostuums en veel pracht en praal. Dat maak je mee tijdens de Royal Edinburgh Military Tattoo. De setting mag er ook beslist wezen. Met Edinburgh Castle op de achtergrond krijgt deze militaire demonstratie echt iets bijzonders.

 • Bezoek Celtic Connections
  Celtic Connections is het grootste Keltische muziekfestival in het hele Verenigd Koninkrijk. Tijdens dit festival in Glasgow kun je maar liefst 300 concerten bijwonen van misschien wel 2100 artiesten. Ben jij een fan van Keltische klanken? Dan is dit een evenement dat je niet mag missen.

 • Vier Up Helly Aa en voel je een echte Viking
  In Lerwick op de Shetland eilanden wordt elk jaar in januari het Up Helly Aa-festival gevierd. Dit feest staat helemaal in het teken van het Viking-verleden. Aan het eind van het festival wordt zelfs een groot Vikingschip te water gelaten en (helaas maar waar) in de fik gestoken.

Het mooie en ruige Schotland wil je van harte welkom heten. CheapTickets.nl zorgt ervoor dat je altijd aan voordelige vliegtickets Schotland komt.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Vliegtickets SchotlandAndere vluchten

Andere vluchten naar Verenigd Koninkrijk

Cheaptickets.nl