Ontdek de regio's van
Peru
Meerdere bestemmingen
Heen
Terug
1 Volwassenen, Economy

Jouw ticket naar de sporen van de Inca's

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Ontdek de verschillende regio's van Peru

Peru is veelzijdig, interessant en avontuurlijk! Ontdek de verschillende regio's van dit bijzondere land en leer Peru kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Lima bekend staat om het heerlijke eten? En dat er hele mooie wandelroutes zijn naar het Titicameer in Puno?

Lees alles over Peru op onze uitgebreide pagina's!

Foto boven: ©Eduardo Cayo / PROMPERÚ

Foto: ©Adrián Portugal / PROMPERÚ

  1. Lees meer

Foto: © Alex Bryce / PROMPERÚ

  1. Lees meer

Foto: © Renzo Tasso / PROMPERÚ

  1. Lees meer

Foto: ©Christian Vinces / PROMPERÚ

  1. Lees meer

Reizen naar Peru

Boek je vliegtickets naar Peru en beleef een geweldige, culturele vakantie! Lima en Cusco zijn de populairste internationale luchthavens.

Met Air Europa vlieg je met een stop-over in Madrid gemakkelijk vanaf Amsterdam naar Lima met de Dreamliner! Aan boord van de Dreamliner hebben ze een uitgebreid aanbod van de nieuwste films en kun je gebruikmaken van WIFI (tegen betaling).

Gerechten van Peru

De Peruaanse keuken is één van de meest gevarieerde ter wereld en dat proef je met name in de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika, Lima. Traditioneel Andesvoedsel is in de loop der tijd verrijkt met buitenlandse invloeden. In de vruchtbare grond van Peru kan een bijzonder grote variatie aan gewassen groeien, waaronder maar liefst 3000 soorten aardappelen!

~ Dat ook in Nederland de Peruaanse keuken steeds populairder wordt blijkt uit het feit dat Peru’s nationale visgerecht Ceviche (rauwe vis gegaard in citroensap) steeds vaker op de Nederlandse menukaart verschijnt ~

Ceviche

Ceviche is hét gerecht van Zuid- en Midden-Amerika. Superverse vis gegaard in limoensap, dat is de essentie. Door deze bijzondere bereidingswijze en de verse vis krijgt het gerecht een verfijnde, gezonde en erg lekkere smaak.

Pisco

Maak kennis met Peru’s nationale trots: Pisco. Pisco is een sterke drank geboren uit een samensmelting van de Peruaanse en Spaanse cultuur. De naam Pisco is in het Quechua (taal van de Inca’s) het woord voor vogel of vogels. Dit drankje mag niet ontbreken in een zomerse cocktail. Pisco Sour, Chilcano, Capitan, Tropical Point of Pisco Point zijn alle vijf heerlijke cocktails waarvan Pisco het hoofdingrediënt is. Pisco Sour is zonder twijfel de populairste. Deze verfrissende zoetzure cocktail met limoensap, (riet)suikersiroop, eiwit, een drupje Angostura bitter, ijsblokjes en natuurlijk Pisco. Meer weten? Doe de Pisco-route vanuit Lima door de provincie Ica!

Quinoa

Quinoa is razend populair in Nederland. Inmiddels weten we ook hoe we het moeten uitspreken (‘kienwa’)! Met de aangekondigde Ruta de la Quinua kan iedereen binnenkort zelf ontdekken waar quinoa vandaan komt, hoe het wordt verwerkt en welke gerechten je ermee kunt maken. Je doet verschillende plaatsen aan en maakt kennis met de levenswijze van de bewoners. In Peru zullen de boeren met trots hun gewassen laten zien en vertellen hoe zij al eeuwenlang op duurzame en ambachtelijke wijze quinoa telen. Natuurlijk weten zij ook alles over de mooiste plekjes in de regio én de beste gerechten. Puno is de belangrijkste quinoaregio en bevat ook het indrukwekkende Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Vliegtickets PeruAndere vluchtenCheapTickets.nl