“Curaçao ís de reisfolder in het echt”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Wat te doen op Curaçao?

Op Curaçao, 'De parel van het Koninkrijk der Nederlanden' is enorm veel te doen. Relax op één van de parelwitte stranden, beklim de Christoffelberg, eet tussen de locals in Marshe Bieu of bewonder de flamingo’s bij Jan Kok. Om je vast op weg te helpen hebben we een aantal tips en bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van het eiland. Deze kleurrijke en fotogenieke stad is het bezoeken waard wanneer je op het eiland bent. De stad is verdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen karakter. De wijk Punda is de oudste en ook de meest toeristische plek van alle wijken. Loop langs de kleurrijke huizen aan de Handelskade en kom uit bij de drijvende markt, waar allerlei Zuid-Amerikaanse producten worden verkocht. Om te eten tussen de locals ga je naar Marshe Bieu. Hier vind je allerlei heerlijke lokale gerechten. Vooral tijdens de lunch is het hier gezellig druk. De wijk Otrabanda geeft je een glimp van het oude Curaçao. Maar ook de wijken Pietermaai en Schaarloo zijn de moeite waard om te bezoeken.

Om de stad goed te ontdekken is het een aanrader om een stadstour te doen. Hierdoor zie je net even andere plekjes en krijg je een goed beeld van de stad.

Relax op de mooiste stranden

Vele mooie stranden op Curaçao. Wij zetten er vast wat voor je op een rij:

 • Grote Knip
  Dit echte bounty strand ligt tussen twee groene heuvels. De lagune is omringd door rotsen, hierdoor kun je er erg goed snorkelen. Een ander groot pluspunt is dat er een parkeerplaats aanwezig is.

 • Jan Thiel strand
  Oke, dit strand is ook super. Nog beter maakt het dat er allerlei strandtentjes aanwezig zijn, waar je lekker kunt eten. Als je even klaar bent met het zonnen, loop dan richting de oude zoutpannen van Jan Thiel. Misschien spot je hier wel flamingo’s.

 • Cas Aboa
  Een waar paradijs met wuivende palmbomen, turquoise water en vele parasols. Dit strand is echt perfect voor zwemmers, snorkelaars en duikers. Vooral omdat het rif heel erg mooi is.

 • Daaibooi beach
  Daaibooi is een echt lokaal strand waar vooral locals komen. Het water is ondiep en ideaal om te snorkelen. Daarnaast zijn er een bar/restaurant en parasols aanwezig. Het strand heeft ook geschiedenis. Vroeger was het namelijk een haven waar het zout van de zoutpannen werd vervoerd naar de grote haven in Willemstad.

Flamingo’s kijken, struisvogel rijden en met dolfijnen zwemmen

Aan de westkant van het eiland bij uitkijkpunt Jan Kok kun je flamingo’s spotten! De flamingo’s leven op de voormalige zoutpannen. Naast de flamingo’s is er ook een struisvogels farm op het eiland. Neem een tour over de boerderij, voer de flamingo’s en maak zelfs een ritje op ze. Altijd al een keer met dolfijnen willen zwemmen? Grijp dan nu je kans, want op Curaçao bij het Sea Aquarium kan het allemaal.

Het Christoffelpark

Aan de westkant van Curaçao bevindt zich het Christoffel Park. Hier is een diversiteit aan planten en dieren te vinden, zoals orchideeën, hagedissen en schildpadden. In dit park ligt ook Mount Christoffel, het hoogste punt van het eiland. Voor de sportievelingen is het mogelijk om de berg te voet of mountainbike te beklimmen. Voor de iets mindere sportievelingen is het ook mogelijk om de berg met een jeep te ontdekken.

Historisch Curaçao

Het eiland heeft enorm veel bezienswaardigheden die gelinkt zijn aan het verleden. Zo zijn er verschillende bezienswaardighede uit de VOC-tijd. Ook zijn er diverse musea, landhuizen, oude zoutpannen en Kunuku huisjes te bezichtigen. Daarnaast vind je er allerlei overblijfselen uit vroegere tijden.

Grotten van Hato

Ten noorden van Willemstad bevinden zich de Grotten van Hato. Deze grotten zijn gedurende duizenden jaren uitgeslepen uit kalkgesteente. Veel stalagmieten en stalactieten hebben hun eigen naam gekregen zoals de Zeeschildpad en het Piratenhoofd.

Wat te doen na Curaçao?

Kun je geen genoeg krijgen van het caraïbische gevoel? Vaar of vlieg dan naar één van de andere eilanden van de Nederlandse Antillen. Elk eiland heeft weer een andere sfeer, cultuur en bezienswaardigheden. Vanuit Curaçao kun je ook gemakkelijk naar Noord-Amerika of Zuid-Amerika reizen. Verleng je reis bijvoorbeeld met een tripje naar Miami of Suriname.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Curaçao

Zoek je goedkope vliegtickets naar Curaçao op de Nederlandse Antillen? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Curaçao.

Andere vluchten naar Nederlandse Antillen