“Curaçao ís de reisfolder in het echt”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Praktische info

Curaçao is natuurlijk een stukje Nederland. Maar wat is nu hetzelfde en wat echt anders? Kun je uit de kraan drinken? Is er WIFI op het eiland en wat voor stekker heb je nodig? Handig om te weten. Wij maakten een overzicht.

  • Temperatuur: zowel in de zomer als de winter is de gemiddelde temperatuur ongeveer 27˚C.
  • Tijdsverschil: tijdens onze wintertijd 5 uur vroeger dan in Nederland en tijdens onze zomertijd 6 uur vroeger.
  • Munteenheid: de Antilliaanse Gulden (ANG).
  • Taal: officiële taal is Nederlands en Papiamento.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Water voor de dorst

Op Curaçao kun je gewoon uit de kraan drinken. Het water is afkomstig uit zee en is van zeer goede kwaliteit. Dus je kunt het zonder zorgen drinken.

Muggen

Muggenbeten zijn niet fijn. Op Curaçao zal je vooral in het regenseizoen last van muggen hebben. Het regenseizoen loopt van oktober tot januari. Het is dan verstandig om iets mee te nemen tegen de muggen.

Telefoon opladen?

Op Curaçao heb je platte polen in je stekker nodig om je apparaten op de laden. Wees dus verstandig en neem een wereldstekker mee.

WIFI

Op veel plekken op het eiland zijn er openbare WIFI-spots. Superhandig als je even met het thuisfront wilt whatsappen of skypen.

Boodschappen doen

Op het eiland zijn veel toko’s waar ze allerlei groenten, fruit en andere levensmiddelen verkopen. Liever iets vertrouwds? Ga dan naar de Albert Heijn.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Curaçao

Zoek je goedkope vliegtickets naar Curaçao op de Nederlandse Antillen? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Curaçao.

Andere vluchten naar Nederlandse Antillen