“Ontdek het Manchester buiten het voetbal”

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 27,00 (1 pers.) - € 29,00 (2> pers.) boekingskosten en evt. bagagekosten.

Vliegtickets Manchester

Manchester, meer dan alleen een voetbalstad. Dit is de stad waar in de 18e eeuw de Industriële Revolutie ontstond. Je vindt hier indrukwekkende historische gebouwen, maar ook hippe winkels, authentieke wijken en uitgaansgelegenheden. Wat mag je écht niet missen en wat moet je weten voor je vertrekt? Wij helpen je een handje!

Bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Manchester zijn zeker een bezoekje waard:

Beetham Tower
Met zijn 171 meter is deze wolkenkrabber het hoogste gebouw van Manchester. Hier zit ook het hippe Cloud 23. Neem de lift naar de 23st verdieping en geniet vanaf deze rooftop bar van het adembenemende uitzicht. Het is ook zeker een aanrader om hier rond zonsondergang naartoe te gaan. Dan zie je de hele stad oplichten in prachtige kleuren.

Bridgewater Hall
Dit internationale concertgebouw is één van de architectonische hoogstandjes van Manchester. Er is in het indrukwekkende auditorium plek voor 2400 bezoekers. Bekijk hier concerten en optredens van zowel klassieke als moderne muziek en dans.

Salford Quays
Maak een wandeling door de historische wijk Salford Quays. Hier zie je de afdruk van het industriële verleden van de stad. Overdag is dit een leuke buurt om rond te lopen en een bezoekje te brengen aan het Imperial War Museum Nort en de winkelcentra. 's Avonds drink je bij één van de vele pubs verst getapt bier.

John Rylands Library
Deze eeuwenoude bibliotheek lijkt regelrecht uit een Harry Potter film te komen. Deze historische bibliotheek heeft één van de rijkste verzamelingen boeken en werken uit de vorige eeuwen.

Manchester United museum & stadion tour
Leer alles over deze legendarische voetbalclub. Neem een kijkje in kleedkamer waar vele voetbalhelden zich hebben voorbereid. Je kunt niet weggaan zonder een spannende wedstrijd bij te wonen!

Fletcher Moss Park & Botanical Gardens
Even tot rust komen na alle stadsdrukte? Dit stadspark en deze botanische tuin zijn een stukje natuur midden in de stad. Hier vind je verschillende soorten planten en prachtige wandelpaden.

Praktische info

  • Temperatuur: in de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur ongeveer 19˚ C en in de wintermaanden ongeveer 6˚C.
  • Tijdsverschil: het is er één uur eerder dan in Nederland.
  • Munteenheid: de Pound Sterling.
  • Taal: de nationale taal is het Engels.
  • Benodigde reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumdienst staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op de site Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Ook kun je contact opnemen met de GG & GD of jouw huisarts.

Vertrekluchthavens

Vanuit Nederland vlieg je vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Manchester. Maar... er zijn meerdere wegen die naar Manchester leiden! Zo vertrek je ook voordelig vanaf Düsseldorf of zelfs Brussel.

Vliegticket Manchester

Op zoek naar goedkope vliegtickets naar Manchester? Op CheapTickets.nl vind je ze zeker! Boek vanaf je laptop, tablet of mobiel en vind altijd jouw beste deal met behulp van ons simpele zoekproces. Wist je dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Of dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Gebruik de filters en vind die ene goede ticketdeal meteen.

Tip!

Maak je reis compleet en boek meteen een hotel en/of huurauto bij je vliegtickets. Handig! En o ja, vergeet je niet een reis- en/of -annuleringsverzekering af te sluiten? Dat zou je in sommige gevallen wel eens veel geld kunnen schelen.

Als je die ene deal niet wilt missen

Razendsnel jouw beste deal

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Manchester

Zoek je goedkope vliegtickets naar Manchester in Engeland? Op CheapTickets.nl vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Manchester.