Je ticket naar de kleine zeemeermin

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Wat te doen in Kopenhagen

Kopenhagen, ook wel de gezelligste en hipste stad van het noorden genoemd! De hoofdstad van Denemarken staat bekend om haar prachtige oude binnenstad, paleizen en kronkelende winkelstraatjes. Ook kun je in deze stad de ‘kleine zeemeermin’ bewonderen. Dit is het boegbeeld van de Kopenhagen. We hebben een aantal highlights voor je op een rijtje gezet!

Vliegtickets boeken naar Kopenhagen?

Ben jij klaar om te boeken? Zoek op jouw data in de zoekbox bovenin de pagina of lees meer over vliegtickets naar Kopenhagen!

Bezienswaardigheden Kopenhagen

Kopenhagen, ook wel de gezelligste en hipste stad van het noorden genoemd! De hoofdstad van Denemarken staat bekend om haar prachtige oude binnenstad, paleizen en kronkelende winkelstraatjes. Deze bezienswaardigheden in Kopenhagen zijn zeker een bezoekje waard:

Nyhavn

Nyhavn (spreek uit als nuuhaun) is een 17e-eeuwse haven gebouwd door Koning Christian de Vijfde. De noordkant van de haven heeft de typisch Kopenhaagse gekleurde huizen, die gemaakt zijn van hout en steen. Vooral op een zonnige zomer-of lentedag is dit de ideale plek om wat te eten of wat te drinken. En natuurlijk heel veel foto's te maken!

Rosenborg paleis

Dit kasteel bevindt zich in een gezellig park waar ook een standbeeld van Hans Christian Andersen te vinden is. In de lente staat dit park vol met bloemen! Het kasteel zelf is elegant en mooi. Je kunt het ook van binnen bezichtigen.

Musea in Kopenhagen

Ben je een liefhebber van musea? Mis dan zeker deze niet:

Carlsberg Brouwerij

Carlsberg is één van de beroemdste biermerken van de wereld. De brouwerij is gevestigd in Kopenhagen en je kan er terecht voor een rondleiding, die natuurlijk wordt afgesloten met een biertje (of een frisdrank voor de jongeren onder ons).

Nationalmuseet

In het Nationaal Museum van Kopenhagen kan je terecht om kennis op te doen van de culturele geschiedenis van het land. Naast de vaste collectie zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen te bewonderen.

Amalienborg paleis

Amalienborg is het centrale paleis in Kopenhagen. Hier kun je elke dag om 12 uur de wisseling van de wacht zien. In het museum van het paleis vind je veel interessante stukken uit de geschiedenis van Denemarken en Kopenhagen.

Anderen bekeken ook...

Praktische info

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 22˚C en in de winter -3˚C.
  • Tijdsverschil: er is geen sprake van een tijdsverschil met Nederland.
  • Munteenheid: in Denenmarken betaal je met de Deense Kroon (DKK).

Bekijk alle praktische info >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice