Ontdek het prachtige Taiwan!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Taiwan, de onontdekte parel van Azië

Taiwan, een klein eiland voor de kust van China, is de perfecte bestemming voor een rondreis. Begin in de grote hoofdstad Taipei, en trek vervolgens verder het land in om de prachtige natuur, vriendelijke mensen en interessante cultuur te ontdekken! Van tempels tot mooie stranden, drukke steden tot schattige dorpjes, Taiwan heeft het allemaal!

Zie je Taiwan nu wel zitten? Lees snel verder en krijg alvast een voorproefje van de geweldige bezienswaardigheden!

Hoe reis je naar Taiwan?

China Airlines vliegt dagelijks non-stop van Amsterdam naar Taipei met de nieuwe Airbus 350.

Vlieg comfortabel in Economy class met 86 cm beenruimte!

En maak ook kennis met de Premium Economy Class, een klasse apart (1 meter beenruimte, priority check-in, 35 kg bagage)

De avontuurlijke natuur van Taiwan

Kenting National Park

In het uiterste zuiden van Taiwan ligt Kenting National Park. Je verwacht het misschien niet, maar je waant je hier op een tropisch eiland! Witte zandstranden, tropische temperaturen en kleine haventjes. Je eet hier de lekkerste visgerechten en onder water spot je de mooiste vissen, het is hier echt prachtig!

Sun Moon Lake

Het sprookjesachtige Sun Moon Lake is het grootste meer van het land, en het wordt omringd door mooie, hoge bergen. Elk jaar vindt er een grote zwemwedstrijd plaats, tijdens het Mid Autumn Festival. Tienduizenden zwemmers doen mee aan de wedstrijd of andere evenementen, héél leuk om mee te maken!

Hot Springs

Over het hele eiland zijn Hot Springs te vinden, maar de grootste concentratie vind je in het noorden van het land. Een bekende spring, die vanuit Taipei heel makkelijk te bereiken is, is de hot spring van Beitou. Bezoek er vooral ook één in de bergen, de omgeving maakt jouw hot spring ervaring heel speciaal!

Taroko National Park

Dit fantastische nationale park heeft ontzettend veel te bieden, aan 1 dag heb je niet genoeg als je het echt goed wilt zien! Begin bij de Taroko Gorge, een prachtige, uitgesleten klif waar je doorheen kunt wandelen. Ook de hikes in het park zijn geweldig, deze brengen je vaak naar jawdropping uitkijkpunten! Een goede manier om een groot deel van het park te zien is met een auto. Al rijdend door talloze tunnels, strekken de groene bergen zich voor je uit. Prachtig!

Qingshui Kliffen

Aan de oostkust van het eiland staat er een prachtig natuurwonder op je te wachten. De Qingshui kliffen variëren in hoogte van 800 meter tot maar liefst 2400 meter! De kliffen strekken zich maar liefst 21 kilometer lang uit en je hebt een geweldig uitzicht over de zee, die uit talloze kleuren blauw bestaat. Je kunt de kliffen bereiken met de auto, trein en zelfs een scooter, je eigen vervoersmiddel hebben is hier heel erg handig. Daal ook af naar één van de stranden!

Beleef de Taiwanese cultuur

Liberty Square

Midden in Taipei ligt Liberty Square, waar je het Chiang Kai-Shek Memorial Hall en de National Concert Hall kunt vinden. Het plein bestaat uit grote tuinen, in het midden staat het witte, marmeren Chiang Kai-Shek monument, ter herdenking van de gelijknamige, voormalige president van Taiwan.

Fo Guang Shan Klooster

Zoals in veel Aziatische landen is het Boeddhistische geloof één van de grootste religies in het het land. Door het hele land vind je mooie tempels, de grootste van het land is dus ook zeker een bezoekje waard. Het Fo Guang Shan klooster is het thuis van de Tand van Buddha, een belangrijk reliek in het Boeddhisme.

Tainan

Tainan is de oudste stad van Taiwan. Er is hier veel te zien en te doen, en je vindt er ook wat Nederlandse dingen terug! In de tijd van de VOC heeft Nederland hier een fort gebouwd om te handelen met China en Japan. Daarnaast zijn er ook prachtige tempels en andere aspecten van de traditionele cultuur te ontdekken.

De mooiste festivals

Taiwan Lantern Festivals

In de verschillende steden in Taiwan worden jaarlijks veel lichtfestivals georganiseerd. Overdag kun je genieten van lokale activiteiten en 's avonds laat je een lantaarn opgaan. Bezoek deze festivals in Tainan, Kaohsiung of Taipei!

Taipei Dragon Boat Festival

Op het eiland worden meerdere drakenbootraces gehouden, waarvan de grootste in Taipei. Jongemannen varen in kleurrijk beschilderde boten over de rivier. Ook worden traditionele gerechten gegeten, zoals Zhongzi.

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar wordt in Taiwan groots gevierd. In Taipei kun je een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de toren Taipei 101 bekijken. Ook is het Pingxi Sky Lantern Festival prachtig om te zien. Duizenden papieren lantaarns worden opgelaten.

Over het hele eiland zijn dus prachtige dingen te bekijken en leuke activiteiten te ondernemen. Om zoveel mogelijk te zien van het land hebben we een mooie voorbeeldroute voor je uitgestippeld, die je het hele eiland over brengt!

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice