Ruimbagage is bijna nooit standaard bij het vliegticket inbegrepen. En in veel gevallen is het ook vrij overbodig om heel veel bagage mee te nemen. Hoe vaak heb je nou daadwerkelijk alles wat je hebt ingepakt aangetrokken of gebruikt? Opties hebben is uiteraard leuk en fijn, maar geld overhouden om bijvoorbeeld toch die duik met dolfijnen op Curaçao te maken of een extra ritje op een jetski te maken in Spanje, is ook best leuk toch?

#1 Trek een lange broek aan met daarop een trui en een jas

Ook al is het misschien net iets te warm bij vertrek en al helemaal bij aankomst, dit zijn wel de zwaarste kledingstukken die je hebt. Aangezien je bij veel maatschappijen tussen de 7 en 13 kilo aan handbagage mee mag nemen telt iedere kilo.

#2 Stop kleine zwaardere dingen in je broekzak, handtas of manpurse

Stop je kleine koffer vol met al je kleding en neem kleine zwaardere dingen mee in je handtas. Het maximum gewicht geldt namelijk alleen voor de koffer.

A photo posted by @blueionic on

#3 Eén paar schoenen en één paar slippers will do

Tenzij je de fashionista wil gaan uithangen, heb je aan één paar schoenen en slippers echt wel genoeg. Zeker op zonnige, warme bestemmingen. Kies een paar donkere schoenen uit die snel drogen en je komt de vakantie prima door.

#4 Schaf een e-reader of tablet aan

Boeken lezen en reizen zijn als friet en mayonaise, het hoort bij gewoon elkaar en als je je leesvoer vergeten bent dan is je vakantie toch niet hetzelfde. Schaf daarom een e-reader of tablet aan. Op die manier kan je veel boeken meenemen zonder het extra gewicht. Download vooraf voldoende boeken en je komt de hele vakantie door. Mocht je overigens door je boeken heen zijn dan kan je tijdens je vakantie nieuwe boeken in je eigen taal op je apparaat zetten. Zo weet je zeker dat je niet, met gefronste wenkbrauwen, buitenlandse woorden die lijken op toverspreuken hoeft te ontcijferen.

A photo posted by Jasey_89 (@jasey_89) on

#5 Overleg wie universele dingen meeneemt

Reis je met meerdere personen dan is het verstandig om vooraf te bespreken wie wat meeneemt. Vijf föhns en drie stijltangen zijn redelijk overbodig.

#6 Ieder land verkoopt toiletartikelen

Laat je zeep, deodorant, tandpasta en zonneband gewoon thuis en koop het daar. Dit scheelt een hoop ruimte in je koffer en gedoe bij de duane. De producten die je thuis hebt liggen maak je bij terugkomst gewoon op en restjes kan je wellicht mee terugnemen.

#7 Rollen, niet vouwen

Door je kleding op te rollen neemt het minder ruimte in beslag en kreukt het minder snel.

8# Weeg je koffer

Dit is misschien niet echt een inpak tip maar wel enorm belangrijk. Als het maximum gewicht overschreden wordt dan kan dat duur uitpakken!

A photo posted by Corvette (@mizcorvette) on

9# Prop je schoenen vol

Mocht je toch een extra paar schoenen in je koffer stoppen, stop ze dan ook helemaal vol. Een logische opvulling zijn bijvoorbeeld je sokken.

#10 Koop een lichte koffer

Een goede reiskoffer kan gemakkelijk 10 jaar meegaan dus koop niet de eerste die je tegenkomt. Er zijn harde en zachte koffers en beide hebben ze hun eigen voordelen. Harde koffers zijn steviger maar vaak wel zwaarder en zachte koffers geven meer mee en zijn lichter. Ook qua wieltjes zijn er verschillende opties. Zo heb je koffers met twee, vier en acht wieltjes en hierbij geldt in veel gevallen; goedkoop is duurkoop.

Wil tóch meer bagage bijboeken? Dat is uiteraard altijd mogelijk op CheapTickets.nl.

Vertel over deze pagina