Waar vind je de mooiste architectuur?

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Strakke architectuur

Je loopt de metro uit, kijkt omhoog en ziet de grootste strakke gebouwen uit de grond schieten. Als je een foto wilt maken, past het metershoge gebouw van glas en staal niet eens op je telefoon scherm. Deze steden met moderne architectuur zijn gebaseerd op nieuwe en innovatieve constructies die een functie hebben. Het is dan ook niet gek als je zulke gebouwen overal om je heen ziet in het zakencentrum ;) Deze steden hebben allemaal een eigen manier van strakke lijnen en wachten op jou om gezien te worden

Maar er is meer dan alleen strak...

Barok stijl

Wanneer je je waant in het mooie Praag, kan het niet anders dat het oog voor detail in gebouwen erg groot is. Met de Barok stijl die gericht is op de katholieke kerk in de 16e eeuw, kan het niet anders dat je de rijkdom en welvaart van de geschiedenis ervaart.

Renaissance stijl

De Renaissance stijl doet zich daar niet ten onder. In de prachtige gebouwen van Sevilla kan je de Romaanse en Griekse invloeden niet missen, maar ook de symmetrie zal je opvallen.

Klassieke stijl

Het is niet gek dat de Grieken en Romanen enorm veel invloed hebben gehad op de architectuur in hun steden. Als je eenmaal voor het Akripolis in Athene staat, zie je het hart van de Klassieke stijl. Met veel decoratie en detail loop je door de enorme pilaren door die je meenemen naar de 14e eeuw.

Byzantijnse stijl

Het magische Istanbul zal je een mysterieus gevoel geven. Met enorme koepels die ver boven de bouwwerken uitsteken, zal je binnenin de koepel de mooiste mozaïeken te zien krijgen. Terwijl het natuurlijke licht door grote dakramen binnenvalt, kan het niet anders dat je de Byzantijnse stijl op zijn best beleefd.

Art Nouveau stijl

Wanneer je het parlementsgebouw van Boedapest binnentreedt, kan je bijna niet geloven dat het luxe interieur echt is. Het is net een plaatje! De Art Nouveau stijl die gekenmerkt wordt door lange organische vormen en rijkdom valt niet te missen.

Rococo stijl

Wanneer we het over organische lijnen hebben, kan het niet anders dat als je door de straten van St. Petersburg loopt je de toppen van de sierlijke kerk ziet. Met minder symmetrie en veel meer pastel kleuren, levert het de unieke Rococo stijl op. Deze late Barok stijl is het daarom ook zeker waard om eens van dichtbij te bekijken.

De kleine lettertjes

  • Genoemde tarieven zijn op basis van beschikbaarheid en gekozen reisdata.
  • Genoemde tarieven zijn gebaseerd op vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Brussel.
*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice