Vlieg met WestJet voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over WestJet

WestJet is een Canadese lagekostenluchtvaartmaatschappij die werd opgericht om te concurreren met de nationale luchtvaartmaatschappij Air Canada. Ook in het logo van de luchtvaartmaatschappij is er een esdoornblad te zien, maar dan in het blauwgroen, terwijl Air Canada het rood van de vlag gebruikt. De naam werd gekozen omdat de maatschappij in eerste instantie vooral in het westen van Canada haar routes koos.

Inmiddels vliegt de vliegmaatschappij op 92 bestemmingen in Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. WestJet was zo succesvol dat het in grootte inmiddels de tweede luchtvaartmaatschappij in Canada is. Dagelijks vliegen meer dan 45.000 passagiers met jets van deze luchtvaartmaatschappij.

De thuisbasis van de vliegmaatschappij is Calgary International Airport, maar je zal de kleuren van hun vliegtuigen ook regelmatig zien schitteren op de luchthavens van Toronto en Vancouver. De vloot van WestJet bestaat geheel uit toestellen van Boeing, met als grootste model momenteel de 767-300, dat bijna 300 passagiers kan vervoeren. Er is een order geplaatst voor het nog grotere model: de Boeing 787-9.

De maatschappij ontving diverse onderscheidingen. In 2000 werd het tot onderneming van het jaar in Canada gekroond. In 2008 kreeg het de titel van beste werkgever en in 2009 werd het Canada's meest populaire luchtvaartmaatschappij. De onderneming biedt ook werknemers de kans om aandelen te verwerven. Vandaar dat het slogan ook kan luiden: Owners Care.

Dat laatste wordt ook weerspiegeld in het feit dat dat de onderneming ook een onderscheiding ontving voor heel Noord-Amerika, namelijk die voor de beste service verleend door het personeel van een luchtvaartmaatschappij.

Aanbiedingen van WestJet

Vlieg met WestJet en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van WestJet? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van WestJet >>

Vliegen met WestJet

Al bekend met het frequent-flyer programma van WestJet? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van WestJet.
Meer voordelen van WestJet >>

Inchecken

Als je vliegt met WestJet kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij WestJet >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij WestJet? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van WestJet >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice