Vlieg met Virgin Australia voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Virgin Australia

Virgin Australia Airlines, vroeger bekend onder de naam Virgin Blue Airlines, is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Australië, na Qantas, en heeft de grootste vloot van alle maatschappijen onder het Virgin label. De maatschappij heeft als thuisbasis Bowen Hills, Brisbane en is mede opgericht door de Britse ondernemer Richard Branson. Deze wereldberoemde naam is de oprichter van de moedermaatschappij Virgin Group.

Samen met Brett Godfery, de voormalig CEO van Virgin Blue, richtte hij in 1994 de luchtvaartmaatschappij op, met twee vliegtuigen in dienst op een enkele route. Na het faillissement van de een na grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, Ansett, in 2001 kreeg Virgin Australia te maken met een stormachtige groei. De maatschappij groeide door naar directe verbindingen naar 29 steden in Australië, vanuit hubs in Brisbane, Melbourne en Sydney. Ze gebruikte daarvoor een vloot van zogenaamde narrow body vliegtuigen van Boeing en Embraer. Daarnaast werden jumbo's ingezet van Boeing en Airbus.

Na enkele jaren te hebben gewerkt als een prijsstunter besloot Virgin Australia haar service uit te breiden om een - zoals ze het zelf noemen - New World Carrier te worden. In de praktijk kwam dit erop neer dat de passagier de mogelijkheid kreeg om een no-nonsense ticket te boeken voor een lage prijs, of om een beetje meer te betalen en een luxere ervaring te hebben tijdens de vlucht, zoals full service maatschappijen die ook aanboden. De belangrijkste reden hiervoor was om te kunnen concurreren met Qantas, die het business segment domineerde.

In 2011 werd deze strategie verder uitgediept, door onder meer nieuwe uniformen, nieuwe keuzemogelijkheden voor eten aan boord en nieuwe jumbojets. Op deze manier kon goed geconcurreerd worden op de verbindingen Perth - Melbourne - Sydney. In januari 2012 werd ook de Business Class geïntroduceerd. Tegelijkertijd werd het uiterlijk van de vliegtuigen aangepast en de merknaam veranderd in Virgin Australia.

Aanbiedingen van Virgin Australia

Vlieg met Virgin Australia en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Virgin Australia? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Virgin Australia >>

Vliegen met Virgin Australia

Al bekend met het frequent-flyer programma van Virgin Australia? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Virgin Australia.
Meer voordelen van Virgin Australia >>

Inchecken

Als je vliegt met Virgin Australia kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Virgin Australia >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Virgin Australia? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Virgin Australia >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice