Vlieg met US Airways voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Merge American Airlines met US Airways

In 2015 zijn US Airways en American Airlines samengevoegd tot één bedrijf. De naam American Airlines bleef bestaan, in 2015 zag je nergens meer de naam US Airways. Het huidige American Airlines is nog steed in bedrijf en vliegt op talloze bestemmingen.

Informatie over US Airways

US Airways was een van de grotere Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en is in 2015 gefuseerd met American Airlines, om onder de laatste naam verder te gaan. US Airways, vroeger ook bekend onder de naam USAir, werd opgericht in 1937 en heette toen All American Aviation.

De eerste tien jaren van hun bestaan waren ze een vervoerder van post en poststukken, maar toen ze in 1949 ook activiteiten ontplooiden op de markt voor passagiersvluchten, werd de naam veranderd in All American Airways, om vier jaar later de naam Allegheny Airlines aan te nemen. In de daaropvolgende periode namen ze twee concurrerende maatschappijen over en werden ze een van de grotere spelers op de Amerikaanse markt.

In 1979 veranderde de naam van Allegheny Airlines naar USAir. Na nog een aantal overnames van lokale carriers had USAir inmiddels in Amerika een grote dekkingsgraad en kon de expansie richting Europa beginnen. Dit gebeurde in 1990, toen ze de eerste intercontinentale vluchten in het programma opnamen. In 1997, onder meer na de overname van de maatschappij Trump Shuttle van Donald Trump, veranderde de naam in US Airways.

Na nog een grote overname besloot de maatschappij te gaan fuseren met concurrent American Airlines. Deze fusie kwam in 2015 tot stand en sinds die tijd zijn de activiteiten van US Airways overgegaan in die van American Airlines.

Vliegen met US Airways

Vliegen met US Airways is dus niet meer mogelijk. Voor een gelijk aanbod beok je dus bij American Airlines. Bij American Airlines heb je maar liefst keuze uit acht verschillende reisklassen. Allereerst kan je kiezen voor Basic Economy, de goedkoopste vliegvorm, die eigenlijk alleen beschikbaar is bij binnenlandse vluchten in de Verenigde Staten. Kies je voor Main Cabin, dan krijg je gratis snacks en mag je uit diverse films en games kiezen voor je vermaak.

Met Main Cabin Extra geniet je van veel meer beenruimte en mag je eerder in- en uitstappen. Premium Economy wordt aangeboden op intercontinentale vluchten van meer dan 3000 mijl. Ook hier geniet je van veel ruimte.

Wil je veel luxe? Kies dan voor Business voor internationale vluchten tot 3000 mijl of voor First bij vluchten binnen de VS. Het summum van luxe ervaar je met Flagship Business en Flagship First. Hier kun je alles even nakijken.

American Airlines heeft een loyaliteitsprogramma met de naam AAdvantage. Je spaart airmiles voor upgrades en gratis vluchten. Wil je meer? Dan kun je ook nog AAdvantage-elitestatus verkrijgen. Hier kun je alles nalezen

Inchecken en bagage

American Airlines geeft je de mogelijkheid om online in te checken vanaf 24 uur voor je vertrek. Vlieg je binnen de VS, dan kan het tot 45 minuten voor vertrek. Vlieg je internationaal, dan kan het tot 90 minuten voor vertrek.

Alle passagiers hebben recht op één stuk handbagage en één stuk persoonlijke bagage, die onder de stoel voor je moet passen. De regels met betrekking tot ruimbagage zijn erg uitgebreid. In principe mag je meerdere stukken ruimbagage meenemen, maar voor een aantal zul je moeten bijbetalen. Je kunt dit het beste checken via dit overzichtelijke schema.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice