Vlieg met SilkAir voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over SilkAir

SilkAir is de regionale luchtvaartmaatschappij van Singapore Airlines. De low-budgetmaatschappij werd in 1976 als Tradewind Charters opgericht. Aanvankelijk voerde het vliegbedrijf alleen chartervluchten uit. Sinds 1989 worden er ook lijndiensten uitgevoerd en sinds 1992 heeft de voordelige dochtermaatschappij van Singapore Airlines de huidige naam.

SilkAir heeft Singapore Changi Airport als hub. Vanuit Singapore vliegt de maatschappij naar 54 fantastische bestemmingen in 16 landen in Zuidoost-Azië, het Indiase subcontinent, China en Australië. De luchtvaartonderneming heeft zijn hoofdkantoor in het Airline House in Singapore. De low-budgetcarrier won in 2008 de prijs Beste airliner in de regio Azië-Pacific.

SilkAir heeft een van de jongste vloten in de regio Azië en Pacific, met een gemiddelde leeftijd van 4 jaar en 2 maanden. De vloot bestaat uit 31 vliegtuigen, met 3 toesteltypen:

  • 17 B737-800 Aircraft (met 12 Business Class en 150 Economy Class stoelen)
  • 11 Airbus A320-200 (met 12 Business Class en 138 Economy Class stoelen)
  • 3 Airbus A319-100 (met 8 Business Class en 120 Economy Class stoelen)

De Singaporese luchtvaartmaatschappij vliegt naar de landen Australië, Cambodja, China, India, Indonesië, Japan, Laos, Maleisië, De Malediven, Myanmar, Nepal, De Filippijen, Singapore, Sri Lanka, Thailand en Vietnam. Wil je naar Cairns, Phnom Penh, Surabaya, Kuala Lumpur, Kathmandu of Hanoi? CheapTickets.nl heeft de voordeligste tickets voor je klaarliggen.

Vliegen met SilkAir

SilkAir biedt de mogelijkheid om Business Class of Economy Class te vliegen. Als je gebruikmaakt van Business Class, zit je in een luxe, lederen stoel met ergonomisch ontwerp en 39 à 40 cm stoelafstand. Tijdens de vlucht worden gratis warme en koude hapjes en drankjes geserveerd. In Economy Class zit je ook lekker in je stoel met verstelbare hoofdsteun en voldoende beenruime. Je wordt verwelkomd met een drankje en lectuur.

Silk Air deelt het loyaliteitsprogramma KrisFlyer met het moederbedrijf Singapore Airlines. Je ontvangt miles voor elke specifieke vlucht en wanneer je een hotel boekt of een auto huurt. Als lid van de exclusieve PPS-club krijg je toegang tot lounges wereldwijd, profiteer je van een grotere bagage check-in, heb je een gegarandeerde reservering in Economy Class en geniet je andere privileges.

Inchecken en bagage

Het inchecken bij SilkAir is eenvoudig. Je kunt vanaf 48 uur tot 1,5 uur voor vertrek online je stoel selecteren, de check-in completeren en je boardingpass uitprinten. Of maak gebruik van de Silk Air-app om je boardingpass op je smartphone te genereren. Zo heb je je mobiele instapkaart altijd bij de hand. Meer informatie over de check-in vind je hier.

In Economy Class is 1 stuk handbagage van maximaal 7 kg toegestaan, in Business Class 2 stuks. De koffers mogen maximaal 115 cm (l + b + h) groot zijn.

In Economy Class mag je totaal maximaal 40 kg aan bagage meenemen, als je Business Class vliegt mag je maximaal 30 kg meenemen. Als deelnemer aan KrisFlyer of lid van de PPS-club is meer bagagegewicht toegestaan. Het draaggewicht per koffer is maximaal 32 kg. Uitgebreide bagage informatie staat op de website van Silk Air.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice