Vlieg met Ryanair voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Bagageregels van Ryanair

Hoe zwaar mag je koffer zijn? En mag je eigenlijk wel een accessoire naast je handbagage meenemen? Hier vind je de regels. Kijk voor je vertrek ook even op de website van Ryanair zelf, bagageregels veranderen namelijk regelmatig.

⚠️ Opgelet: nieuwe bagageregels vanaf 1 november

Vanaf 1 september veranderen de bagageregels bij Ryanair voor vertrek na 1 november. Je mag geen gratis handbagage-trolley meer meenemen tenzij je priority boekt. De afmeting van de gratis kleine tas verandert van 35x20x20 naar 40x20x25 cm. Is je kleine tas te groot, betaal je € 25 bij aan de gate en wordt je tas in het ruim geplaatst.

Handbagage Ryanair

Economy (Non-Priority) Boarding

Passagiers mogen alleen een kleinere draagtas (maximaal 40x20x25 cm) aan boord van het vliegtuig meenemen. Dit omvat dus een handtas, kleine rugzak of laptoptas en deze moet onder de stoel voor je geplaatst worden.

Een tweede, groter stuk handbagage (trolley) wordt tegen betaling (€ 8 bij het boeken en € 10 aan de gate) in het bagageruim geplaatst. Je mag dus nog steeds een trolley (55x40x20 centimeter en max. 10 kg) of grotere rugzak meenemen, maar die moet je na de vlucht wel oppikken aan de bagageband. Je moet hem ook verplicht naar de bagage drop-off brengen. Let op: als je trolley te groot of te zwaar is, moet je onmiddellijk € 50 bijbetalen aan de gate.

Priority Boarding

Enkel passagiers die Priority Boarding (inclusief Plus, Flexi Plus en Family Plus) hebben geboekt mogen twee stukken handbagage mee aan boord nemen. Dit gaat dan om bvb een trolley (maximaal 55 x 40 x 20 cm (l x b x h) groot en maximaal 10 kg) en nog een kleine tas met afmetingen van maximaal 40x20x25 (l x b x h). Je mag dan ook eerder aan boord.

Let op: Priority Boarding kun je na het maken van je boeking toevoegen. Ga hiervoor naar de website van Ryanair en log in met de gegevens die je ontvangt in je boekingsbevestiging.

Baby bagage

Reis je met een babytje? Dan mag je een daarvoor bestemde tas van max 5 kg aan boord meenemen naast de toegestane bagage.

Ruimbagage Ryanair

Als je ruimbagage mee wilt nemen met Ryanair, is het aan te raden om je ruimbagage op voorhand online te boeken, want via het callcenter of op de luchthaven betaal je meer. Let ook goed op dat je het maximaal toegelaten gewicht niet overschrijdt. Ryanair rekent op dit moment € 10 per kilo overgewicht.

Kort samengevat:

Priority boekers:

  • 1 kleine tas (40x20x25 cm)
  • 1 x 10kg (55x40x20 cm) - mag in de cabine

Niet-priority

  • 1 kleine tas (40x20x25 cm)
  • Tegen betaling: 1 x 10kg (55x40x20 cm) aan €8 bij boeking en € 10 aan de gate) - moet in het ruim
*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice