Vlieg met Precision Air voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Precision Air

Geef toe: met een naam als Precision Air krijg je als aspirant-reiziger meteen een vertrouwd gevoel. De maatschappij is in 1991 opgericht in Tanzania en begint met haar eerste vluchten in 1993. De vliegtuigmaatschappij heeft zijn basis op Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam, de hoofdstad van Tanzania.

In de eerste jaren verzorgt de maatschappij voornamelijk goederentransport in het Oost-Afrikaanse land, maar in november 1993 begon ze met het verzorgen van lijndiensten voor de groeiende toeristenmarkt in het land. Om reizigers meer zekerheid te kunnen geven, ging Precision Air druk aan de slag om aan de IATA-veiligheidsnormen te kunnen voldoen. Met succes. In 2006 is het de eerste maatschappij in Tanzania die voldoet aan de strenge IATA Operational Safety Audit.

Door het succes van de activiteiten werd in 2011 besloten om het bedrijf naar de beurs te brengen, waarmee het een echte private onderneming werd. In 2017 vloog de maatschappij met in totaal negen vliegtuigen van drie verschillende types. Er vliegen vijf ATR 72-500 vliegtuigen met 70 zitplaatsen, drie ATR 42-500's met 48 zitplaatsen en een ATR 42-600 die plaats biedt aan 48 passagiers.

Precison Air heeft van de overheid in Tanzania de volmacht gekregen om geheel zelfstandig vluchten af te handelen. De slogan van deze van origine Tanzaniaanse luchtvaartmaatschappij is You are why we fly en ze biedt passagiers zowel binnenlandse als regionale vluchten. Het uitgestrekte Tanzania en de schitterende omgeving bieden je in ieder geval de garantie dat je kunt genieten van een geweldig uitzicht als je vliegt met deze maatschappij.

Vliegen met Precision Air

Omdat de maatschappij beschikt over een beperkt aantal vliegtuigen met een beperkt aantal zitplaatsen, wordt alleen de mogelijkheid geboden om Economy Class te vliegen. De lengte van de vluchten valt reuze mee, dus voor veel passagiers is dit geen enkel probleem. Door de samenwerking met een groot aantal internationaal bekende luchtvaartmaatschappijen, is het bovendien prettig om te weten dat je transfer vlekkeloos verloopt.

De bestemmingen waarop Precision Air vliegt, klinken en zijn exotisch. Zo zijn tot de verbeelding sprekende plekken als Zanzibar en de Kilimanjaro met de Tanzaniaanse maatschappij uitstekend te bereiken, maar ook een vlucht naar Abu Dhabi is met Precision Air moeiteloos te boeken.

Precision Air heeft een frequent flyer-programma, genaamd Paa Royal. Je kunt sparen voor miles, welke je weer kunt inwisselen voor vliegtickets, hotelovernachtigen en het huren van een auto.

Inchecken en bagage

Wil je inchecken bij Precision Airlines? Dit kan op diverse manieren. Het is aan te raden om in te checken via de website, je hoeft dan niet op de luchthaven in de rij te wachten, waarmee je veel tijd kunt besparen. Je kunt zowel online als op de luchthaven inchecken

De maatschappij verzorgt hoofdzakelijk lijndiensten en doet daarom niet flauw in verband met de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen. Naast de handbagage mag iedere betalende economy class passagier tot 23 kilogram bagage meenemen, niet-betalende kinderen (die dus ook geen stoel hebben) mogen 10 kilo meenemen.

Ook een inklapbare kinderwagen mag kosteloos worden meegenomen. De standaardregels voor gevaarlijke stoffen zijn van toepassing op alle vluchten. Scherpe voorwerpen en bijvoorbeeld (vuur)wapens mogen alleen vervoerd worden in de cargoruimte.

Op dit moment is het niet mogelijk om met Precision Air je huisdier mee te nemen op vakantie. Wel is het mogelijk om online in te checken, zodat je een boel tijd kunt besparen als je op het vliegveld bent gearriveerd.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice