Vlieg met Philippine Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Philippine Airlines

Wil je een rondreis door Azië maken? Ideaal, want met Philippine Airlines stap je immers in op luchthaven Schiphol en ben je in één rechtstreekse lijnverbinding in hartje Azië, op Ninoy Aquino International Airport bij Manila. Van hieruit doet de Filippijnse luchtvaartmaatschappij tal van bestemmingen in Azië aan, dus de eilandenarchipel is een ideaal startpunt voor jouw Azië-avontuur.

Philippine Airlines is de oudste luchtvaartmaatschappij in Azië die nog onder de oorspronkelijke naam opereert. De luchtvaartmaatschappij werd in 1941 opgericht door een groep zakenmensen. Met een Beechcraft Model 18 werden er dagelijkse vluchten uitgevoerd tussen Manila en Baguio. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werden de twee toestellen ingezet voor de evacuatie van Amerikaanse piloten naar Australië.

Na de oorlog was dit de eerste Aziatische luchtvaartmaatschappij die de Stille Oceaan overstak. Al snel werd dit een van de vaste lijnverbindingen. Inmiddels beschikt de luchtvaartmaatschappij over een vloot van 60 toestellen en doet ze acht binnenlandse en 48 internationale lijnverbindingen in 24 landen aan.

Het logo bestaat sinds 1960 uit een blauwe en rode driehoek, die een zeilboot symboliseren, een belangrijk vervoermiddel in de Filippijnse eilandenarchipel. In 2013 werd er tussen de driehoekjes een felgele zon geplaatst. Omdat de beginletters van de woorden samen het woord PAL vormen, wordt deze naam vaak gebruikt om de Philippijnse luchtvaartmaatschappij aan te duiden. In reclameslogans is de afkorting wel gebruikt als woordgrapje, zoals in de slogan Love, Your PAL.

Vliegen met Philippine Airlines

Een reismaatje: dat is ook precies wat Philippine Airlines wil zijn. Aan boord maak je kennis met de Filippijnse gastvrijheid en doen de medewerkers alles om je een zo aangenaam mogelijke reis te bezorgen.

Afhankelijk van je bestemming heb je de keuze tussen Budget Economy, Regular Economy, Premium Economy, Business Class Promo en Premium Business Class. Bij Premium Economy heb je tijdens internationale vluchten meer beenruimte en een iets ruimere stoel. Business Class biedt je nog meer beenruimte en in de stoel ingebouwde stopcontacten en USB-poorten, zodat je tijdens de vlucht je eigen muziek kunt luisteren via het audiosysteem van het toestel. Als je gebruik wilt man dit systeem, kun je gratis een iPad lenen.

Onder de noemer Mabuhay Miles biedt Philippine Airlines een frequent flyer-programma aan. Het programma kent vier niveaus. Je begint met sparen met Classic. Elite geeft je een extra bonus op elke vlucht, toegang tot de lounge op de luchthaven en voorrang bij inchecken en boarden. Die extra bonus krijg je ook als Premier Elite-passagier, en je mag dan ook extra bagage meenemen of je ticket upgraden. Als Million Miler geniet je een voorkeursbehandeling op elke vlucht.

Inchecken en bagage

Wil je inchecken bij Philippine Airlines? Dit kan op diverse manieren. Het is aan te raden om in te checken via de website, je hoeft dan niet op de luchthaven in de rij te wachten, wat je veel tijd kunt besparen. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 60 minuten voor vertrek van je vlucht. Wil je liever wat assistentie? 3 uur tot 60 minuten voor het vertrek van je vlucht kun je terecht bij de balies op de luchthaven.

Bij Philippine Airlines is de hoeveelheid bagage die je mag meenemen afhankelijk van je bestemming en reisklasse. Vanuit Europa mag je twee stuks bagage van elk maximaal 23 kg meenemen als je Economy Class reist, voor Business Class geldt een maximum gewicht van 32 kg. Voor alle handbagage geldt een maximale omvang van 115 cm (l + b + h) en een maximum gewicht van 7 kg.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice