Vlieg met Oman Air voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Oman Air

Oman Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oman. De voorloper hiervan werd al in 1970 opgericht, Oman International Services. Dit bedrijf hield zich vooral bezig met de afhandeling op de grond van de vluchten. In 1981 werden stappen gezet om de service uit te breiden door diverse toestellen van een andere maatschappij over te nemen. Het jaar daarna begon de maatschappij onder de naam Oman Aviation Services korte binnenlandse vluchten aan te bieden.

In 1993 werd de naam zoals die nu is, namelijk Oman Air. En dat had een reden: de luchtvaartmaatschappij ging internationaal. De belangrijkste bestemming zou India worden. Ook nu nog is India erg belangrijk voor de maatschappij en er wordt op maar liefst acht bestemmingen in dit land gevlogen. Vanaf 2007 zit het bedrijf echt in de lift, met name omdat de overheid flink geïnvesteerd heeft.

Op dat moment begon de luchtvaartmaatschappij een nieuwe bedrijfsstrategie te ontwikkelen en dit bleek onder andere uit het opzetten van een frequent flyer programma. De luchtvaartmaatschappij vliegt met name met toestellen van Boeing, maar ook de Airbus en Embraer zijn opgenomen in de vloot, die inmiddels uit ongeveer 50 vliegtuigen bestaat.

De luchtvaartmaatschappij heeft de hoofdstad van het land als thuisbasis, en wel het vliegveld Muscat International Airport. Hier vandaan wordt gevlogen op minimaal 35 bestemmingen in meer dan 20 verschillende landen.

Vliegen met Oman Air

Er zijn drie verschillende reisklassen beschikbaar bij deze maatschappij. Zo is er Economy Class, waar je beschikking krijgt over een comfortabele stoel en kunt genieten van een internationaal of Arabisch menu. Bij Business Class heb je aanzienlijk meer ruimte, kun je gebruikmaken van de lounges en kun je rekenen op een uitgebreidere maaltijd. Bovendien kun je jezelf laten ophalen door een speciale transfer.

Verder is er nog de First Class, die ook wel Mini Suite wordt genoemd. De stoelen kunnen hier volledig horizontaal en je hebt veel beenruimte. Ook leuk: in de stoelen zit een speciaal massagesysteem. Daarnaast is er voldoende ruimte voor je handbagage en een groot videoscherm. Laat jezelf in de watten leggen en boek een vlucht met deze maatschappij!

Vlieg je vaker met Oman Air? Word dan lid van het frequent flyer programma van deze luchtvaartmaatschappij: Sindbad. Met elke vlucht verdien je miles, welke je vervolgens weer kunt uitgeven aan nieuwe vluchten.

Inchecken en bagage

Wil je inchecken bij Oman Air? Dit kan op diverse manieren. Het is aan te raden om in te checken via de website. Doordat je niet te maken hebt met een wachtrij, kan dit jou veel tijd besparen. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voor vertrek van je vlucht. Wil je liever wat assistentie? Dan kun je meestal vanaf 3 uur tot 60 minuten voor het vertrek van je vlucht terecht bij de balies op de luchthaven. Controleer van tevoren hoelang voor je vlucht je kunt inchecken, dit kan namelijk per route verschillen.

Je mag bij Economy Class één koffer als handbagage meenemen van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 115 cm (l + b + h). Als ruimbagage mag je maximaal 2 koffers meenemen met een gecombineerd gewicht van 30 kg. Deze koffers mogen per stuk maximaal 158 cm (l + b + h) groot zijn.

Bij First Class en Business Class mag je twee handbagagekoffers bij je hebben van eveneens maximaal 7 kg per stuk. Als ruimbagage mag je maximaal 2 koffers meenemen met een gecombineerd gewicht van maximaal 50 kg. Deze koffers mogen per stuk maximaal 158 cm (l + b + h) groot zijn.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice