Vlieg met Olympic Air voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Olympic Air

Olympic Air S.A. is een regionale luchtvaartmaatschappij en dochtermaatschappij van de Griekse maatschappij Aegan Airlines. De maatschappij werd in eerste instantie gevormd na de privatisering van de Griekse nationale luchtvaartmaatschappij Olympic Airways, die van 1957 tot het begin van de 21ste eeuw vloog onder deze naam.

Olympic Air begon op 29 september 2009 met een beperkt aantal vluchten, nadat Olympic Airlines was opgehouden met haar dienstverlening. Twee dagen later al, op 1 oktober 2009, werd de officiële start van de luchtvaartmaatschappij gevierd, waarna meteen een volledige dienstregeling werd aangeboden.

De thuisbasis van Olympic Air is Athene International Airport, met daarnaast een tweede hub op Rhodos International Airport. Het hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd op Athene International Airport in Spata. De officiële IATA-code van de maatschappij is OA, die werd overgenomen van Olympic Airways.

Op 22 februari 2010 kondigden Olympic Air en haar belangrijkste concurrent Aegean Airlines aan dat ze overeenstemming hadden bereikt om hun activiteiten samen te voegen. Dit ging gepaard met het langzaam uitfaseren van de merknaam Aegean. Na een onderzoek van de Europese mededingingsautoriteit, werd de fusie in eerste instantie tegengehouden vanwege zorgen over eerlijke concurrentie in de branche.

Op 10 oktober 2013 werd de verkoop aan Aegean Airlines uiteindelijk toch toegestaan door de EU mededingingsautoriteit en werd de maatschappij officieel een dochter van deze vervoerder. Op dit moment wordt gevlogen met 12 Bombardier Dash 8 vliegtuigen en twee toestellen van het type ATR 42. De oude vloot, die bestond uit Airbus A320 en A319 vliegtuigen is gedurende de fusiebesprekingen verkocht aan andere maatschappijen.

Aanbiedingen van Olympic Air

Vlieg met Olympic Air en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Olympic Air? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Olympic Air >>

Vliegen met Olympic Air

Al bekend met het frequent-flyer programma van Olympic Air? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Olympic Air.
Meer voordelen van Olympic Air >>

Inchecken

Als je vliegt met Olympic Air kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Olympic Air >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Olympic Air? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Olympic Air >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice