Vlieg met Niki voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Overname door vliegconcern IAG

Na het failissement van Air Berlin is Niki op de markt gekomen. Eind december in 2017 is het merk overgenomen door het moederbedrijf van British Airways, het concern IAG.

Informatie over Niki

In 2003 kocht de wereldberoemde Formule 1-coureur Niki Lauda het noodlijdende Aero Lloyd Austria om op 28 november 2003 te beginnen met het leveren van passagiersdiensten. In januari 2005 wordt Niki, na amper een jaar te bestaan, uitgeroepen tot luchtvaartmaatschappij van het jaar door het Duitse Travelchannel. Op 13 april van ditzelfde jaar al, verwelkomde de maatschappij de één miljoenste passagier.

De groei en het succes van de Oostenrijkse chartermaatschappij zette door en het aantal vluchten en bestemmingen werd flink uitgebreid. Na Rome en Zurich werden ook Frankfurt, München en Moskou tot de te boeken bestemmingen aan de passagiers aangeboden. In mei 2008 bestond de vloot uit negen vliegtuigen en werden ook dagelijkse vluchten op Milaan en Stockholm aan het programma toegevoegd.

In 2010 werden de banden met Air Berlin flink aangehaald. De Berlijnse maatschappij vergrootte haar belang van 24% naar 50,1% en wordt daarmee meerderheidsaandeelhouder. In 2011 gingen de Oostenrijkers ook vliegen op Valencia in Spanje en is de totale vloot uitgegroeid tot 21 vliegtuigen. In 2014 gaat Niki ook langeafstandsvluchten verzorgen.

Met een Airbus A320 wordt een dagelijkse vlucht verzorgd op de route Wenen - Abu Dhabi. Hoewel Niki vaak wordt beschreven als een zogenaamde lowcost-carrier, verleent het toch een behoorlijke complete dienstverlening. Op de korte vluchten naar onder andere Griekenland worden de reizigers voorzien van een sandwich, snack en een drankje.

Op de middellange vluchten naar bijvoorbeeld de Canarische Eilanden en Egypte krijgen passagiers bovendien een warme snack. Je hebt zelfs de mogelijkheid om een warme maaltijd te reserveren voor je vertrek. Op dit moment werken er 836 mensen bij de luchtvaartmaatschappij.

Vliegen met Niki

De maatschappij biedt reizigers op de korte en middellange afstand alleen de keuze voor Economy Class. Op de langere vlucht van Wenen naar Abu Dhabi is het sinds 2014 ook mogelijk om een stoel in de Business Class te boeken. Op diezelfde vluchten heb je ook de beschikking over internet aan boord tijdens je vlucht. Kinderen jonger dan 12 maanden vliegen gratis met Niki en mogen ook maximaal 23 kilo bagage meenemen. Uitgangspunt is dan wel dat het kind bij jou op schoot zit tijdens de vlucht.

Als je vaker vliegt met deze maatschappij, heb je de mogelijkheid om te sparen voor Topbonus miles. Dit frequent flyer programma is een initiatief van Air Berlin, waardoor je in feite de keuze hebt uit twee maatschappijen om mee te vliegen. Het programma biedt je aantrekkelijke kortingen en heeft regelmatig acties voor zijn leden.

Inchecken en bagage

De regels voor bagage zijn eenvoudig: handbagage mag maximale afmetingen van 55 cm x 40 cm x 23 cm hebben en mag niet meer wegen dan 8 kilo. Naast je handbagage mag je nog een extra item meenemen, als dit een laptop of een handtas. Deze items mogen niet groter zijn dan 40 cm x 30 cm x 10 cm en mogen niet meer dan 2 kilo wegen.

De ruimbagage die je mee kunt nemen, mag een maximaal gewicht hebben van 23 kilo. Als je Business Class hebt geboekt mag je kosteloos 32 kilo bagage meenemen.

Bij Niki is het mogelijk om 30 uur van tevoren online in te checken, dit scheelt je weer tijd op de luchthaven! Je kunt natuurlijk ook op de luchthaven inchecken, let wel op dat hier in de avond een fee van €10 per passagier voor gevraagd wordt.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice