Vlieg met Mahan Air voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Mahan Air

Mahan Airlines, dat vliegt onder de naam Mahan Air is een private luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Teheran in Iran. De maatschappij verzorgt binnenlandse lijndiensten en internationale vluchten naar het verre oosten, het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Europa. De maatschappij vliegt vanaf haar thuishavens Tehran Imam Khomeini International Airport en Mehrabad International Airport.

Mahan Air werd in 1991 als full service maatschappij opgericht en begon met haar dienstverlening in juni 1992 als de eerste private luchtvaartonderneming van Iran. De naam Mahan komt van de gelijknamige historische stad in de provincie Kerman. In 1999 werden drie Airbus A-300B4 passagiersvliegtuigen aangeschaft, waarna in 2002 de vloot werd uitgebreid met A310 en A320 vliegtuigen van dezelfde bouwer.

Sinds 2006 is de vloot aanzienlijk gemoderniseerd, waarbij onder andere ook vliegtuigen van het type Boeing 747-400 werden aangeschaft. Hierdoor werd de reikwijdte van Mahan Air vergroot en kon het langere intercontinentale vluchten aanbieden.

In 2015 vervoerde de maatschappij 5,4 miljoen passagiers en waren de vluchten gemiddeld voor 77% volgeboekt. Halverwege 2015 vloog de maatschappij met 60 vliegtuigen, waarmee het de grootste maatschappij van Iran werd op basis van vlootgrootte en stoelen. Naast een groot nationaal netwerk, verzorgt de maatschappij ook lijndiensten naar Europa en het Oosten.

In 2016 is Mahan Air begonnen met vluchten naar Kopenhagen en Parijs. De maatschappij is naar westerse standaarden modern te noemen en biedt de reizigers voldoende keuzemogelijkheden ten aanzien van klassen en aanvullende diensten. Ook bezit de maatschappij op haar thuisbases enkele goed uitgeruste lounges waar reizigers gebruik van kunnen maken.

Vliegen met Mahan Air

Op de binnenlandse vluchten die het bedrijf uitvoert, kun je alleen kiezen voor de voordelige Economy Class. Internationale reizigers hebben bij de luchtvaartmaatschappij de keuze uit Economy Class en de upgrade naar de luxe Business Class. In de laatste klasse zijn de stoelen uitgerust met een verstelbare voetrust en een stoel die bijna volledig plat kan worden gelegd. In beide klassen wordt uitstekende catering aangeboden en voor kinderen heeft de maatschappij speciale aandacht, om de vlucht zo aangenaam mogelijk te maken.

Als je je aanmeldt voor het speciale Mahan & Miles programma, kun je als frequent flyer van deze maatschappij sparen voor airmiles en andere leuke voordelen en aanbiedingen.

Inchecken en bagage

Voor alle klassen gelden dezelfde voorwaarden als het gaat om de bagage die je mee mag nemen. Zowel in Economy Class als in de Business Class mag je maximaal een koffer meenemen. De afmetingen van deze bagage mogen in totaal niet groter zijn dan 158 cm (lengte + breedte + diepte) en je bagage mag niet meer wegen dan 30 kilo.

Voor handbagage geldt bij deze maatschappij dat je niet meer dan zeven kilo aan boord mag meenemen. Uiteraard is er de mogelijkheid om tegen betaling extra bagage mee te nemen. Dit kun je voor vertrek al regelen en betalen op de site van luchtvaartmaatschappij.

Inchecken doe je eenvoudig online of bij de incheckbalies op de luchthaven.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice