Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Luxair

LG

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Luxair voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Luxair

De maatschappij heet eigenlijk officieel Luxair S.A. Societé Luxembourgoise de Navigation Aérienne, maar op de staart of romp van de vliegtuigen tref je de korte naam aan in het groen op wit. Verder staat er een stijlvol gestileerd logo op het toestel. Luxair werd in 1962 gevormd om tegemoet te komen aan de behoefte aan een goede verbinding tussen de hoofdstad van Luxemburg en de rest van West-Europa.

In eerste instantie gingen de vluchten naar Parijs met een enkele Fokker F27 Friendship. Vandaag de dag word je comfortabel vervoerd in een Boeing 737 of een Bombardier Dash 8. De vloot bestaat uit 17 vliegtuigen die 64 bestemmingen aandoen in Europa en Noord-Afrika. De luchtvaartmaatschappij is voor 75% in handen van de overheid. In vroegere jaren was Lufthansa een grote aandeelhouder.

Luxair heeft in het begin van de 21ste eeuw een poging gedaan nog uitsluitend propellervliegtuigen in te zetten. Dit mede in verband met de hoge olieprijzen en de zorg om de gevolgen voor het milieu. In 2008 werd er echter toch weer gekozen voor de Boeing 737 om ook op langere routes te kunnen blijven vliegen. Inmiddels waren de straalmotoren ook veel zuiniger geworden.

De slogan van Luxair is Fly in good company. Het hoofdkantoor van de maatschappij is gevestigd in Sandweiler en de thuisbasis is Luxembourg Findel Airport in diezelfde stad.

Vliegen met Luxair

Wanneer je kiest voor Economy Class, dan geniet je van comfortabele stoelen en een brede keuze aan kranten. Bovendien krijg je een verse sandwich als middag- of avondeten en krijg je 's ochtends een lekker ontbijtje geserveerd. Bij de vlucht is ook een gratis drankje inbegrepen. Ook Business Class is beschikbaar. Hierbij heb je een ruimere stoel en meer beenruimte. Bovendien kun je rekenen op voorrang bij het boarden, mag je extra bagage meenemen en en krijg je uitgebreidere maaltijden voorgezet.

Nieuw bij deze maatschappij is dat je er ook voor kunt kiezen om de zitplaats naast je vrij te houden. Wanneer ga jij mee met deze maatschappij? Reserveer je vlucht en verzeker jezelf van een plaatsje aan boord bij Luxair! Redenen genoeg om een vlucht met deze maatschappij te boeken.

De luchtvaartmaatschappij is lid van het frequent flyer-programma Miles & More. Je kunt punten sparen door vluchten te maken en deze punten kun je dan weer inleveren voor korting of zelfs voor een gratis vlucht.

Inchecken en bagage

Het inchecken bij deze luchtvaartmaatschappij is heel eenvoudig. Dit kan zowel via de website als de mobiele app. Zorg ervoor dat je de reserveringsgegevens en je identiteitsdocumenten bij de hand hebt. De procedure wijst voor zich en je ontvangt een digitale boarding pass die je kunt printen of op je smartphone kunt opslaan. Natuurlijk kun je ook op het vliegveld nog inchecken, dit kan bij de daarvoor bedoelde kiosk. Bij het inchecken kun je ook je zitplaats kiezen.

De maximale afmetingen voor de handbagage zijn 55 x 40 x 23 cm. Bij Economy Class mag je hoogstens 8 kg meenemen en bij Business Class twee keer 8 kg. Daarnaast mag je een klein persoonlijk item bij je hebben.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Klantenservice
CheapTickets.nl
Internationale sites
Volg CheapTickets.nl