Vlieg met Lot Polish Airlines voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over Lot Polish Airlines

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines werd opgericht op 1 januari 1929 door de Poolse overheid en is daarmee een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Polskie Linie Lotnicze ontstond uit het samenvoegen van Aero en Aerolot en begon op 2 januari van datzelfde jaar met vluchten op Bydgoszcz en Katowice, naast de vluchten die de oorspronkelijke maatschappijen al uitvoerden.

De eerste vliegtuigen die werden gebruikt waren Junkers F13 en Fokker F.VII's. De eerste internationale vlucht die LOT Polish Airlines verzorgde, was op 2 augustus en vond plaats tussen Warschau en Wenen. In deze tijd werd ook het het prachtige logo-ontwerp van Tadeusz Gronowski uitgeroepen tot voor het beste ontwerp voor een luchtvaartmaatschappij.

Tot de dag van vandaag is het logo nog steeds te zien op de vliegtuigen van LOT. In 1930 werd de maatschappij toegelaten tot de IATA en in hetzelfde jaar werd begonnen met vluchten op Boekarest. Later dat jaar werden ook onder andere Berlijn, Athene, Beirut, Helsinki en Rome aan de bestemmingen toegevoegd.

De periode na de Tweede Wereldoorlog betekende voor Polen dat het te maken kreeg met een restricties vanwege het communistisch regime dat er de dienst uitmaakte. Dit had onder meer invloed op de vliegtuigen die in deze periode werden aangeschaft. De vloot bestond in deze periode voornamelijk uit Antonov-vliegtuigen.

Na de val van het IJzeren Gordijn in Polen, in 1989, werd de vloot weer vooral opgebouwd uit in het westen gebouwde vliegtuigen. Gedurende het midden van de jaren 80 tot het begin van de jaren 90, vloog LOT Polish Airlines van Warschau naar Chicago, Edmonton, Montreal, Newark, New York en Toronto. Deze routes werden vooral toegevoeg om de grote Poolse gemeenschappen in deze steden en gebieden van dienst te kunnen zijn.

Aanbiedingen van Lot Polish Airlines

Vlieg met Lot Polish Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van Lot Polish Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!
Bekijk alle aanbiedingen van Lot Polish Airlines >>

Vliegen met Lot Polish Airlines

Al bekend met het frequent-flyer programma van Lot Polish Airlines? Met dit gratis puntenspaarsysteem spaar je voor, tijdens en na je vliegreis voor korting en goodies. Kies jij voor een beetje meer comfort? Bekijk de verschillende reisklassen van Lot Polish Airlines.
Meer voordelen van Lot Polish Airlines >>

Inchecken

Als je vliegt met Lot Polish Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken. Lees hier meer over de verschillende incheckopties.
Alles over inchecken bij Lot Polish Airlines >>

Bagage

Hoeveel bagage mag je meenemen bij Lot Polish Airlines? Wat zijn de bagageregels voor verschillende reisklassen? Op deze vragen geven wij antwoord.
Alles over de bagageregels van Lot Polish Airlines >>

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice