Vlieg met Lauda Air voordelig naar vele bestemmingen

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Informatie over Lauda Air

Lauda Air is in het jaar 2000 volledig overgenomen door Austrian Airlines. Lauda Air bleef bestaan en voerde chartervluchten uit voor Austrian. Het merk hield definitief op te bestaan in juli 2012, de nieuwe naam voor de chartervluchten van Austrian Airlines werd Austrian myHoliday.

Geschiedenis van Lauda Air

Lauda Air werd in 1979 door de wereldberoemde Formule 1 coureur Niki Lauda opgericht en is in 1985 begonnen met het uitvoeren van charter- en taxivluchten. De hoofdvestiging van de luchtvaartmaatschappij was gevestigd op Vienna International Airport in Schwechat. In 1989 begon Lauda Air met de eerste langeafstandsvluchten van Wenen naar Sydney en Melbourne, er werd dan een tussenstop in Bangkok gemaakt.

In de jaren 90 werd het schema enigszins omgegooid en werden de vluchten naar Australië via Kuala Lumpur en Bali gemaakt. Snel na de eerste vluchten naar Oceanië volgden dagelijkse vluchten naar Dubai, Cuba en Miami, deze routes werden via München gevlogen. Lauda Air werd in december van het jaar 2000 volledig overgenomen door Austrian Airlines, waarbij Lauda Air het label werd dat chartervluchten uitvoerde binnen de Austrian Airlines Group.

In juli 2012 is de maatschappij volledig opgegaan in Austrian Airlines, waarbij alle vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij werden overgedragen aan de moedermaatschappij. Het voordeel hiervan was dat daarmee gebruik kon worden gemaakt van de schaalgrootte die Austrian kon bieden. Austrian heeft tot opheffing van het merk de uiterlijke kenmerken van de maatschappij op de vliegtuigen gelaten, om de vergunningen van de maatschappij veilig te kunnen stellen.

Voor het begin van de zomerdienstregeling, op 31 maart 2013, is het merk definitief opgehouden te bestaan en werd het vervangen door Austrian myHoliday. Het merk is dan niet langer een luchtvaartmaatschappij, maar een label dat door Austrian Airlines wordt gebruikt om speciale vakantie-aanbiedingen mee in de markt te zetten.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice