*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Informatie over Kuwait Airways

Als je vliegt met Kuwait Airways, dan weet je zeker dat je vliegt met een van de veiligste luchtvaartmaatschappijen. In het jaar 2000 werd de Koeweitse luchtvaartmaatschappij onderscheiden met de internationale Year 2000 Safety Award. Vier jaar later vierde de nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit haar vijftigjarig jubileum.

Kuwait Airways werd opgericht in 1954 door een groep zakenmannen die een kapitaal hadden opgebouwd in de olie-industrie. De eerste bestemmingen lagen in het Midden-Oosten, zoals Beiroet, Damascus en Jeruzalem. Toen bleek dat het bedrijf moeite had om zich staande te houden in de bloeiende internationale luchtvaart, nam de Koeweitse overheid een belang van vijftig procent.

Inmiddels is de luchtvaartmaatschappij helemaal in handen van de Koeweitse regering, al klinkt van tijd tot tijd wel de roep om te privatiseren met het oog op de concurrentiepositie ten opzichte van andere luchtvaartmaatschappijen in het Midden-Oosten. Met de komst van de eerste jumbo jet in 1962 breidde ook het aantal bestemmingen uit en kwamen er lijnvluchten naar onder meer Londen en andere Europese bestemmingen. Inmiddels heeft de luchtvaartmaatschappij een vloot van 37 toestellen van Airbus en Boeing die lijnverbindingen hebben met zo'n veertig bestemmingen in Afrika, Azië en Europa.

Kuwait Airways heeft gastvrijheid hoog in het vaandel. De luchtvaartmaatschappij zet zich actief in voor de promotie van toerisme in Koeweit, dat weliswaar een woestijnstaat is, maar dat langs de Golf van Koeweit tal van resorts heeft. Om extra reizigers te kunnen vervoeren is Kuwait International Airport in 2016 uitgebreid met een extra terminal.

Vliegen met Kuwait Airways

De Koeweitse luchtvaartmaatschappij wil gastvrij zijn voor iedereen. Volg je om medische of religieuze redenen een speciaal dieet? Laat het weten als je je ticket boekt. Zelfs voor de allerkleinsten zijn er babymaaltijden aan boord. Voor hen is er ook speelgoed aan boord, zodat ze zich tijdens de vlucht niet hoeven te vervelen.

Je hebt de keuze tussen Economy Class, Business Class, First Class en Royal Class. Royal Class is alleen beschikbaar in toestellen van Boeing. Vlieg je First Class van Koeweit naar Londen? Dan staat er desgewenst een limousine voor je klaar die je naar je bestemming brengt.

Als je vaker reist met deze luchtvaartmaatschappij, dan kun je veel voordeel krijgen als je Oasis Miles spaart. Deze krijg je ook op kortere vluchten. Naarmate je meer Oasis Miles spaart, kun je als Blue Member, Silver Member of Gold Member extra miles verdienen door te vliegen in een hogere klasse, je kunt toegang krijgen tot de Dasman Lounge in Koeweit of je mag extra bagage meenemen.

Inchecken en bagage

Als je Economy Class vliegt, dan mag je bij Kuwait Airways twee koffers van elk maximaal 23 kg meenemen. Voor Business Class en First Class geldt een maximum gewicht van 32 kg. De maximale afmeting is 158 cm.

Afhankelijk van het vliegveld waar je vertrekt kun je vanaf twee tot vier uur voor vertrek inchecken. Je kunt tot drie uur voor vertrek ook online of met de Kuwait Airways-app inchecken.

*Vanaf-prijzen op retourbasis, incl. belastingen en toeslagen, excl. € 29,90 boekingskosten.

Als je die ene deal niet wilt missen

Alle airlines, alle bestemmingen, op één plek

Altijd de
beste deal

Eenvoudig en
snel boeken

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice